Optimate druppelladers - Artikel Post - Artikel Marketing

Optimate druppelladers

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 173 | Aantal woorden: 544 | Datum: | 0 commentaar

Voor de motor zijn er diverse mogelijkheden om de accu in goede conditie te houden als deze voor langere periode niet wordt gebruikt, zoals bij een winterstalling. TecMate is een belangrijke leverancier van goede kwalitatiefe producten.

Optimate 2

De Optimate 2 is de meest prijsgunstige acculader/druppellader uit de serie van Tecmate. Deze acculader kent diverse fasen om de accu in conditie te houden. Dit geldt voor het opladen van van de accu tot het in conditie houden van de accu als deze voor langere periode niet wordt gebruikt. Net als bij alle Optimates is het een kwestie van aansluiten en deze Optimate 2 het werk laten doen.

Optimate 3

Indien een accu te diep is ontladen, dan komt de kracht van de Optimate 3 tot zijn recht. Deze heeft dezelfde mogelijkheden als de Optimate 2 en heeft nog een extra zogeheten desulfateringsfase. Indien een motoraccu zeer ver is ontladen (te ver eigenlijk), dan schakelt de Optimate 3 over op deze desulfateringsfase. Door een bepaalde manier van spanning op de polen van de accu te zetten, worden de loodplaten in de accu als het ware geschoond. Hierdoor is de kan zeer groot dat een accu daarna weer normaal kan worden geladen. Wij hebben gemerkt bij mPartz dat klanten soms terugkomen met een accu die niet meer werkt en na het doorlopen van de desulfateringsfase weer gewoon functioneert. Deze herstelfunctie onbeert de Optimate 2.

Optimate 4 Dual

Nieuwe moteren zijn tegenwoordig vaak voorzien van een zogeheten CANBUS-technologie. Via deze electronische communicatie wordt de samenwerking tussen de verschillende componenten op de motor geregeld. Enkele van deze motoren, en dan met name BMW motoren, hebben in het dashboard een (mini)sigarettenplug zitten waarop je ook een acculader kunt aansluiten zonder dat je direct bij de accu moet zijn. Zou je op deze DIN-connector een Optimate 2 of Optimate 3 aansluiten, dan zal het laden na een bepaalde tijd worden onderbroken (variërend van 30 seconden tot 2 minuten). Dit komt doordat de het CANBUS systeem de connectie verbreekt met de accu. Om dit stoppen van de verbinding te voorkomen heb je een Optimate 4 Dual nodig. Deze stuurt namelijk via diezelfde plug een bepaald puls, waardoor de connectie tussen deze plug en de accu open blijft staan. Alle overige functies van deze Optimate 4 Dual zijn identiek aan de Optimate 3. De Optimate 4 Dual kan eventueel ook op motoren worden gebruikt zonder CANBUS-technologie en functioneert dan volledig als de Optimate 3.Over de Auteur

GMD is de overkoepelende organisatie voor detailhandel via internet van motoraccessoirese en motoronderdelen. Dit geschiedt o.a. via de webshop mPartz motoraccessoires.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[172 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[168 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[121 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo