FB pix Park Guell - Artikelpost

Park Guell

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 996 | Aantal woorden: 469 | Datum: | 0 commentaar

Park Guell is een adembenemende tuin, ontworpen door de architect Antoni Gaudi Barcelonian. Het werd gebouwd 1900-1914. Het park is vernoemd naar Eusebi Guell, die had het idee om 60 huizen te bouwen voor de gegoede burgerij van Barcelona. In dit project wilde hij profiteren van de prachtige heuvel dat het park wordt gelegd op, zodat hij kon luxe huizen bieden met veel bezienswaardigheden en schone lucht gelegen afstand van het centrum van de stad en fabrieken en met boswandelingen op de weg. Maar het project bleek commercieel geen succes en het werd een prachtig openbaar park. In 1906 verhuisde Gaudi in te leven in een van de huizen genaamd Larrard House. Dit huis is nu het Museum van Gaudi en is een van de meest populaire bezienswaardigheden van Barcelona. Het is opgenomen op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO genaamd "Werken van Antoni Gaudi".

Tijdens het invoeren van het Park Güell, zie je een enorme dubbele trap en Gaudi's beeld van een hagedis. De kunstenaar hield echt van de natuur en blijkbaar werd hij ook geïnspireerd door haar toen hij het maken van dit meesterwerk van het modernisme. Wanneer je de trap voorbij met de hagedis, zul je zien dat er een kamer die ook speciaal is ontworpen door de kunstenaar. Het is nu de plaats van de centrale markt. Er is ook een bank met een unieke, speciaal ontworpen kromming. Om de meest comfortabele ideale vorm van de bank, Gaudi vroeg een aantal arbeider om naakt te zitten in de natte klei. In het werk van het park, Guell Gaudi opgenomen een aantal nationale elementen, religieuze mystiek en antieke poëzie. Het werk is uitgeroepen tot een monument van historische kunst van nationaal belang. Het is vol van het leven met zijn hoge palmbomen en de talloze vogels. Dankzij de geniale werk van Antoni Gaudi, alles in het park is ongebruikelijk en specifiek. Er is een speciale rustgevende sfeer die ervoor zorgt dat je het gevoel alsof je in een sprookje in plaats van in een eenvoudige park.

Vandaag de dag kan iedereen een bezoek van het park Güell. Het is gratis (met uitzondering van het museum) en elke dag open van 10 uur tot zonsondergang. Het is een geweldige plek voor de besteding van uw vrije tijd en genieten van de prachtige werken van de wereld beroemde lokale architect. Het is nogal ver van het centrum van de stad Barcelona, ​​maar je kunt er gemakkelijk met de bus of per trein en natuurlijk te voet als je houdt van lange wandelingen.

Over de Auteur

over Auteur
Vakantiehuizen costa blanca is klaar voor een seizoen vol zon, zee, strand feest voor je. Club Villamar laat uw ideale vakantie droom met een gevarieerde selectie van vakantiehuizen in Vakantiehuizen Calpe en villa vriendjes.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Bongo Bon - 5 DAGEN IN EEN 3- OF 4-STERRENHOTEL, LANDHUIS OF VILLA IN SPANJE - Cadeaukaart cadeau voor man of vrouw
Bongo Bon - 5 DAGEN IN EEN 3- OF 4-STERRENHOTEL, LANDHUIS OF VILLA IN SPANJE - Cadeaukaart cadeau voor man of vrouw

€ 299,90
Toon product

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[197 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[88 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo