Rijlessen Rotterdam - Artikelpost

Rijlessen Rotterdam

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 368 | Aantal woorden: 733 | Datum: | 0 commentaar

Rijschool kiezen?

Wanneer je aan het orienteren bent om de juiste keuze te maken voor een Rijschool in Rotterdam, zijn er een paar punten waar je heel goed op moet letten.

 

  • Betreft het een ervaren rijschool?
  • Heb je een gratis proefles?
  • Kan je kiezen tussen een mannelijke of vrouwelijke instructeur? (Sommige kandidaten hebben een liever een vrouwelijke instructeur)
  • Betalen per losse les, is dat mogelijk? Of zit je gelijk vast aan een lespakket.
  • Gemiddelde slagingspercentage van de rijschool hiervoor kun je kijken op cbr.nl
  • Woon je in Rotterdam? Dan kun je het beste zoeken naar een Rijschool in Rotterdam.
  • Hoevaak kun je lessen per week? 
In deze artikel zullen we de belangrijkste punten met je doornemen.Ervaren Rijschool
Natuurlijk kun je het beste rijlessen nemen bij een ervaren rijschool, omdat er vele rijscholen in dezelfde regio en branche rijden heb je dus genoeg keuze. Het lijkt ons van artikelpost.nl verstandig om de juiste keuze te maken door het kiezen van een rijschool met minimaal 5 jaar ervaring. De instructeurs die ervaring hebben ken zo een beetje elke tips en trucs.


Gratis proefles

 

Wanneer je een leuke rijschool hebt gevonden, kun je natuurlijk eerst een proefles nemen. Tijdens de proefles kun je kennismaken met de instructeur en kan de rij-instructeur ook een kijkje nemen in wat jou rijvaardigheden al zijn. Zo kunnen zij een schatting maken van hoeveel rijlessen je ongeveer nodig zult gaan hebben. Een proefles is meestal kosteloos en geheel vrijblijvend.

 

Vrouwelijke instructeurs

Uit een onderzoek is gebleken dat de meeste vrouwen liever rijden bij een vrouwelijke instructeur, dit komt voornamelijk omdat zij geen les willen hebben van een man. Verder komt het vaak voor dat de meestal (islamitische) partner niet wilt dat zijn vrouw rijlessen neemt bij een instructeur van het mannelijk geslacht. Dan kun je natuurlijk een rijschool zoeken dat ook vrouwelijke instructeur aanbiedt.

 

Betalen per losse les, of per lespakket?

Het is altijd verstandig om goed onderzoek te doen naar hoe de tarieven van de betreffende rijschool nou precies in elkaar zit. Is het mogelijk om per losse les te betalen of moet je gelijk een lespakket afnemen? Natuurlijk gaat de voorkeur voor de meeste leerlingen naar het afnemen van een losse les. Zo hoef je dan ook geen groot bedrag in een keer te betalen.

 

Gemiddelde slagingspercentage van een rijschool.

Wanneer je denkt een rijschool te hebben gevonden is het verstandig om te checken wat het gemiddelde slagingspercentage is van de rijschool, meestal is een slagingspercentage rond de 70% goed. Op dit moment scoort Rijschool Slaag Altijd in Rotterdam het hoogste met gemiddeld 94%.

 

Rijschool kiezen uit je eigen omgeving.

Het is eigelijk vanzelfsprekend maar helaas komt het regelmatig nog voor. Het is niet erg slim om een rijschool te kiezen wat ver van je woon/leef omgeving zit. Waarom zou je kiezen voor een rijschool niet bij je in de buurt zit? Meestal moet je ook nog eens ergens naar toe gaan om opgehaald te worden. Een goede rijschool haalt je thuis op en zet je ook weer thuis af. Wel zo makkelijk.

Hoeveel lessen per week?

Wil je snel je rijbewijs halen? Dan is het vanzelfsprekend dat je veel lessen achter elkaar zult gaan moeten nemen. Je moet jezelf natuurlijk helemaal klaarmaken voor het praktijkexamen. Een goede rij-instructeur zal je hierbij helpen. Nadat zij de reservering hebben gemaakt met de rijscholensysteem van het CBR weet je al wanneer je kunt gaan afrijden.


Over de Auteur

Joke Fazanten

Mijn naam is Joke Fazanten, geboren te 1974 en getrouwd met mijn man in Rotterdam. Ik werk bij het CBR en zie dat veel leerlingen niet de juiste keuze kunnen maken bij het kiezen van een Rijschool.

 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[329 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[184 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[143 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo