FB pix Rusteloos Madrid - Artikelpost

Rusteloos Madrid

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 2405 | Aantal woorden: 462 | Datum: | 0 commentaar

Madrid is de grootste stad van Spanje en hoofdstad van het land. Hete zomers en koude winters zorgen ervoor dat men hier gewend is aan extremen, en voor de toerist zijn dit niet de beste seizoenen. Ga in de lente of de herfst, als het weer milder is en de omstandigheden om op te gaan in het leven van alledag veel gunstiger. Deze centraal gelegen metropool staat zeer goed bekend vanwege haar rijkdom aan cultuur en kunst, nachtleven en natuurlijk de bekende stierengevechten in de enorme en imposante arena met de even indrukwekkende naam, La Plaza de Toros de Las Ventas del Espíritu Santo, of kortweg, Las Ventas. Maak gebruik van het aanwezige autohuur om gemakkelijk overal te kunnen komen.

De meeste van de attracties en bezienswaardigheden liggen dicht bij elkaar in het centrum van de stad, en een auto is voor het bezoeken van de talloze musea en fantastische architectuur absoluut niet nodig. Bekende toeristische centra zijn Puerta del Sol, Plaza Mayor, Palacio Real, en Plaza de Colón. Voor de kunstliefhebber is het goed te weten dat er een museumdistrict is met de bekendste en meest bezochte musea van de stad op de Paseo del Prado: de Museo del Prado, één van de mooiste musea voor beeldende kunst ter wereld, de Thyssen-Bornemisza, bevat een grote collectie schilderijen waaronder meesterwerken van Monet, Goya, Degas, Renoir , en de Reina Sofia, de mooiste collectie moderne kunst van Madrid. Hier vind je de beroemdste werken van Pablo Picasso, maar ook werken van Miró, Kandinsky, Dalí, Bacon, en nog veel meer. Madrid kent nog talloze andere musea, genoeg om een hele vakantie mee te vullen.

Op zoek naar rust en heerlijke wandelingen hoeft u de stad niet uit met de diverse sprookjesachtige parken die Madrid rijk is. Vooral de Parque del Capricho is één van de mooiste parken die Madrid rijk is. Een prachtig park uit de Romantiek, met meren, fonteinen, zwanen, labyrinten en paleizen, waardoor dit een werkelijk sprookjesachtige plek is.

Vanaf de luchthaven is het 13 km naar het centrum van de stad, maar auto huur in Madrid is aanwezig en als u online een auto hebt gereserveerd staat deze voor u klaar. Controleer alles goed en u kunt op weg naar deze bruisende stad. Omdat het soms lastig navigeren kan zijn in het centrum van de stad is het raadzaam gebruik te maken van parkeermogelijkheden buiten het centrum.Over de Auteur

Auteur is a travel writer en hij is geassocieerd met Hertz van afgelopen jaren. Hij gewoonlijk over bekende vakantie plaatsen, gemakkelijkste manieren om er naartoe te gaan met autoverhuur Wereldwijd. In dit artikel beschrijft hij over attracties ligt in de buurt van het vliegveld van Madrid dat kunst en natuur liefhebbers zou graag bezoek.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[201 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[100 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo