Schade bij een auto ongeluk - Artikelpost

Schade bij een auto ongeluk

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 380 | Aantal woorden: 395 | Datum: | 0 commentaar

Een auto ongeluk komt helaas regelmatig voor. Dit kan allerlei oorzaken én gevolgen hebben. Zo zal een ongeluk een grote impact op u en andere slachtoffers hebben. Er kan zowel lichamelijke als blikschade voor komen. Wat moet u in deze gevallen doen?

Lichamelijke schade
In sommige gevallen heeft men heel veel geluk en komt zij zonder kleerscheuren van een ongeluk af, maar helaas zijn er meestal gevolgen aan een ongeluk verbonden. Zo zijn klachten die men oploopt in het verkeer vaak complex en langdurig, zoals nekklachten of rugklachten. Deze klachten spelen langdurig op na een ongeluk. Het kan zo zijn dat u de gevolgen pas na langere tijd gaat merken. Het is mogelijk dat u bijvoorbeeld een periode niet kunt werken. In dit geval is het van belang om een verzekeringsmaatschappij aan te spreken omdat u recht heeft op een schadevergoeding.

Blikschade

Er is een grote kans dat er schade aan uw auto of de auto van een andere bestuurder is na een ongeluk. Belangrijk is om het schadeformulier in te vullen en het niet onderling te regelen. Je weet van te voren nooit hoe groot de schade uiteindelijk zal zijn en welke kosten dit met zich mee zal brengen. Ook is het van belang om zoveel mogelijk bewijzen te verzamelen: maak dus van alles foto’s. Niet alleen van de schade, maar ook van de situatie en eventuele remsporen. Ook namen en telefoonnummers van getuigen zijn belangrijk. U dient de schade eerst bij uw eigen verzekeringsmaatschappij in te dienen. Mocht de schade niet door hen worden vergoed, dient u een claim in te dienen bij de verzekeringsmaatschappij van de andere bestuurder.

Schade aan de weg
Als u bijvoorbeeld tegen een vangrail aan bent gekomen tijdens het ongeluk is het natuurlijk belangrijk dat er hulpdiensten worden ingeschakeld. Door middel van incident management wordt de schade zo snel mogelijk verholpen zodat verkeer door kan rijden. Op deze manier worden files voorkomen of zo snel mogelijk opgelost.


Over de Auteur

Blogger

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[329 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[184 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[143 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo