Soorten fietshelmen - Artikel Post - Artikel Marketing

Soorten fietshelmen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: LindaKiep
Gezien: 588 | Aantal woorden: 443 | Datum: Wed, 11 Sep 2013 | 0 commentaar

Er zijn veel verschillende soorten fietshelmen, zo zijn er helmen voor kinderen, volwassenen, mountainbikers, sportfietsers, racers en toerrijders. Omdat er helmen zijn voor zo veel verschillende categorieën fietsers, bestaan er ook veel verschillende uitvoeringen van de helmen. Zeker voor de kinderen is er veel te kiezen qua uiterlijk van de helm, zo zijn er leuke kleuren beschikbaar maar ook fietshelmen met dieren of draken erop. En allemaal net zo veilig.

Wanneer zit een fietshelm goed?
De meeste helmen zijn gemaakt van een harde plastic buitenkant en hebben een binnenkant van piepschuim. Een helm moet goed op je hoofd zitten om je goed te kunnen beschermen tegen vallen en stoten. Een fietshelm zit goed wanneer hij niet schuift of af kan vallen. Een handige tip is dat fietshelmen er in verschillende maten zijn. Zo, kun je, wanneer je de omtrek weet van je hoofd de perfect passende fietshelm erbij kopen. Meet de omtrek drie centimeter boven de wenkbrauwen en je weet de maat van de helm. Tevens kan je vaak een helm verstellen zodat hij echt goed gaat zitten. Ook is het nog belangrijk om te letten op het bandje die onder de kin doorgaat, hier mag ook niet te speling in gaan zitten, wanneer de helm goed zit passen er zo een 2 vingers bij. Het beste is dan ook een helm te gaan passen in een fietsenwinkel, je kunt dan de verschillende modellen vergelijken qua pasvorm, comfort maar natuurlijk ook het uiterlijk (wat vooral de dames interessant vinden). Ook voor een kinderfietshelm is dit raadzaam.

Helmen welke goedgekeurd zijn voor de Europese markt hebben een goedkeuringsnummer. Voor helmen van volwassenen is dit EN-1078 en voor kinderen EN-1080.  

Vallen en fietshelmen
Als laatste kan er nog meegegeven worden dat fietshelmen na een harde klap of ongeluk direct vervangen moet worden. Ook wanneer het niet zichtbaar is aan de buitenkant van de helm, er kan wel interne schade ontstaan zijn. Wanneer het lijkt alsof deze niet beschadigd is, laat het dan altijd controleren door een fietsspecialist

Over de Auteur

Linda Kiep schrijft over veel verschillende onderwerpen die haar interesseren. 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[308 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[112 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[101 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed
bvvught
[66 geplaatste Artikelen] feed
JennyL
[59 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo