Tijd om terug te grijpen naar de zomerband! - Artikelpost

Tijd om terug te grijpen naar de zomerband!

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 809 | Aantal woorden: 549 | Datum: | 0 commentaar

 

Naar het eind van de winter toe, wordt aangeraden om winterbanden terug te vervangen door zomerbanden.

Inderdaad, winterbanden met hun specifieke rubber samenstelling (thermo rubber) en profielen met zogenaamde lamellen zorgen voor een kortere remafstand en meer grip op besneeuwde en bevroren ondergrond. 

Het is dan ook sterk aan te raden om winterbanden te monteren van zodra de thermometer buiten onder 7 graden Celsius daalt. Aan de andere kant, wordt de levensduur van winterbanden serieus ingekort wanneer die toch in de zomer worden gebruikt. 

Wanneer de tijd rijp is om de banden te vervangen en nieuwe banden te kiezen voor de zomer, dient de nodige aandacht besteed te worden aan de veiligheid van de passagiers. In tegenstelling tot wat men algemeen denkt, toont een recente studie, in het kader van de ontwikkeling van de nieuwe Michelin banden, aan dat meer dan twee derde van alle ongevalllen plaatsvinden op droge ondergrond en bijna evenveel in stedelijke zones tegen gematigde snelheid. 

Daarom werd dit nieuwe profiel specifiek ontwikkeld om deze problematiek beter aan te pakken, en overtreft het ruimschoots zijn Europese concurrenten en in het bijzonder op het vlak van remafstand.

Op de site POPGOM.fr vindt u de nieuwe Michelin Primacy 3 in alle beschikbare formaten. Daarenboven vindt u er ook talrijke andere banden van gerenommeerde wereldmerken tegen ‘internetprijzen’. U vindt er een overzicht van banden ingedeeld per ‘veiligheidsgraad’. Ter voorbereiding op de komst van de lente na een zeer strenge en late winter, biedt POPGOM u ook speciale promoties zoals de Last Minute Deals, een speciale actie van Michelin en nog tal van andere voordelen.  Over de Auteur

POPGOM, gesticht in 2008, is een site gespecialiseerd in de online verkoop van banden. POPGOM laat toe de banden te kopen en te laten monteren gekoppeld aan een breed gamma van merken en modellen waarbij geprofiteerd wordt van de goedkope internet distributie.

 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[368 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[163 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[149 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo