Tips bij het kopen van een tweedehands pallettruck - Artikelpost

Tips bij het kopen van een tweedehands pallettruck

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 285 | Aantal woorden: 769 | Datum: | 0 commentaar

Ben je op zoek naar een heftruck maar wil je niet te veel geld uitgeven? Dan ben je wellicht uitgekomen bij een tweedehands pallettruck. Dit is natuurlijk veel goedkoper maar er kleven ook risico’s aan. Je kunt bij een tweedehands model altijd voor onaangename verrassingen komen te staan. Wij geven je een aantal tips waar je op kunt letten als je een tweedehands truck wilt kopen. 

Tip 1. Waarvoor ga je de truck gebruiken? 

Ten eerste is het belangrijk om te kijken waarvoor je de palletruck gaat gebruiken. Hoe intensief ben je van plan hem te gaan gebruiken en in welke ruimte. Werkzaamheden binnen vragen om een ander soort truck dan werkzaamheden die ook buiten plaatsvinden. Let ook goed op de doorrijhoogtes en gangbreedtes. De truck moet natuurlijk wel passen binnen de paden. Als je kiest voor een elektrische pallettruck is het goed om te kijken naar het vermogen van de batterij. 

Tip 2. Check de onderhoudshistorie

Soms ziet een pallettruck er op het eerste gezicht hartstikke goed onderhouden uit. Wees niet te naief, in de praktijk geldt toch vaak schijn bedriegt. De eerste indruk zegt lang niet alles. Kijk ook naar het aantal kilometers op de teller. En hoeveel belasting heeft het apparaat de afgelopen jaren gehad. Zijn er misschien verborgen verbreken? Laat een pallettruck daarom goed controleren. Veel mankementen zie je niet op het eerste gezicht. Vraag naar de onderhoudshistorie en het onderhoudsplan. Hierdoor krijg je een goed beeld van het onderhoud de afgelopen jaren en eventuele reparaties. Op deze manier krijg je een veel beter beeld van de conditie van de truck. 

Tip 3. Inspecteer de pallettruck grondig

Maak een proefritje met de palletwagen en let op een aantal onderdelen kritisch. Loop de motor goed, bevat de vork geen scheuren maar ook of de remmen in orde zijn en goed functioneren. Is de remfunctie aan beide kanten gelijk. Kijk of de verlichting werkt en alle kabels juist zijn aangesloten. Daarnaast: is de garantie op de accu nog geldig. Dit is natuurlijk alleen het geval bij elektrische palletwagens. 

Toch liever een nieuwe pallettruck kopen? 

Als je twijfelt over het kopen van een tweedehands pallettruck, doe het dan niet. Kijk eerst eens bij een goede webshop of winkel. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij Weldon. Zij bieden een groot assortiment trucks aan en kunnen je goed adviseren. Veel succes gewenst met de zoektocht. Over de Auteur

Een particulier die het leuk vindt om informatie over verschillende onderwerpen te delen

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[340 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[144 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[84 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo