FB pix Tuning of de kunst stijlvol onderdelen te vervangen - Artikelpost

Tuning of de kunst stijlvol onderdelen te vervangen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1313 | Aantal woorden: 523 | Datum: | 0 commentaar

 

Stuur, ruitenwisser, versnellingspook, spiegels, hoofdsteunen, velgen... alles van sleutelhanger over verlichting tot motoronderdelen, de waaier aan auto onderdelen die liefhebbers kunnen kopen voor het tunen van hun wagen is onbegrensd, zowel voor het interieur als voor de buitenkant.

Doet u al aan autotuning zonder het te weten?

Tuning heeft ietwat onder een negatieve reputatie te lijden gehad, maar vandaag de dag trekken autotuning wedstrijden en evenementen steeds meer bezoekers. En misschien maakt u zelf wel zonder het te beseffen deel uit van de autotuners. Inderdaad, als u al eens een onderdeel heeft gekocht om het interieur van uw auto te verfraaien of wat dan ook aan de buitenkant vervangen, de autoradio heeft geperfectioneerd of op een andere manier uw wagen hebt willen verfraaien of verbeteren: dat is de passie voor tuning!

Wanneer echte gepassioneerde autotuners met een wagen aan de slag gaan, kan er een waar kunstwerk ontstaan. Daarenboven heeft tuning ook met het motorgedeelte van de wagen te maken. Het is een werk van lange adem dat tijd, inspiratie en vaardigheden vraagt die men geleidelijk aan verwerft.

Autotuning wat en hoe?

Tuning is voor het oog bestemd, maar er is ook een groot gedeelte dat onzichtbaar blijft. Soms bestaat het tunen niet uit een radicale gedaanteverwisseling van de carrosserie. Een paar aanpassingen aan de velgen, de bumper en enkele details hier en daar kunnen al voor zichtbare maar subtiele resultaten zorgen. Zo kan je ook de prestaties van de motor verbeteren en het interieur van de wagen een unieke look aanmeten, en daardoor meer comfort en stijl aan de wagen geven. 

Bij het grootste publiek blijven de aanpassingen van het hifi-systeem de bekendste tuning ingrepen. Eén van de aanpassingen waaraan men zich het vaakst als eerste waagt, heeft te maken met de uitlaat, de voor- en achterlichten en spoilers. En tot de spectaculairste behoren zeker het uitbouwen van de deuren en het veranderen van het uitzicht van de carrosserie.

Er zijn geen artistieke of esthetische regels in auto tuning – ieder is vrij het uitzicht zijn wagen naar zijn eigen smaak aan te passen. Toch moet men rekening houden met een paar wettelijke voorschriften . 

Hoe begin je eraan?

Om met tuning te beginnen informeer je je best eerst over de geldende wettelijke voorschriften. Deze betreffen voornamelijk de motor, maar niet uitsluitend. Koop ook niet zomaar eender waar de onderdelen voor het tunen van de wagen. Er kunnen namelijk problemen ontstaan in verband met de veiligheid, de verzekering of de wegcode.

Gelukkig bestaan er talrijke clubs voor liefhebbers die u kunnen helpen de juiste keuze te maken en de gepaste en goedgekeurde auto onderdelen te bezorgen.
Over de Auteur

Mister Auto is het Europese platform bij uitstek voor het online bestellen van auto-onderdelen en -accessoires voor particulieren.

Mister Auto is aanwezig in België, Nederland, Frankrijk, Luxemburg, Duitsland, Oostenrijk, Italië, Spanje en Polen en biedt u een keuze uit meer dan 100 merken en 300 000 referenties van onderdelen voor uw auto.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo