FB pix Verpakkingsmaterialen en onderdelen lastig te verkrijgen door Corona-pandemie - Artikelpost

Verpakkingsmaterialen en onderdelen lastig te verkrijgen door Corona-pandemie

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 458 | Aantal woorden: 455 | Datum: | 0 commentaar

Ondernemers hebben momenteel de grootste moeite om aan onderdelen en verpakkingsmaterialen te komen om hun producten compleet en bij de eindgebruiker te krijgen. Ook is de markt voor groothandels in verpakkingsmaterialen totaal veranderd. De coronacrisis is hiervan de boosdoener die in 2020 zijn intrede maakte en de markt tijdelijk op zijn gat kreeg. Nu een jaar later staan de zaken er anders voor: de vraag naar producten is weer gestegen, maar kunnen veel producenten niet aan de grote vraag voldoen door het gebrek aan grondstoffen, materialen en verpakkingen.

MKB bedrijven hebben het meest te lijden

Veel MKB bedrijven zijn weer omhoog aan het klimmen na de tegenslagen van het afgelopen coronajaar. De vraag is er en de wil om (weer) te groeien ook, maar er moet ook geleverd kunnen worden. Daarmee wordt de vinger op de zere plek gelegd. Er wordt nu vooral naar manieren gezocht om producten überhaupt te kunnen leveren aan de klant. De gestegen kosten voor zeecontainers en het dure transport over land maken het de ondernemer knap lastig. Niet alleen de leveringskosten en verpakkingsmaterialen zijn gestegen in kosten, maar ook de grondstoffen hebben een hoger prijskaartje gekregen. Dat drijft de prijs van de eindproducten op. Daar komt de stijgende vraag van de koper en de daarbij behorende stijgende prijzen nog bij. 

Is er een oplossing?

Hoe kan dit probleem worden opgelost? Grote bedrijven zullen weinig consequenties ondervinden naar aanleiding van deze problemen. Het zijn de MKB bedrijven die het zwaar voor de kiezen krijgen en veel merken van de ontwikkelingen. De meeste van deze bedrijven hebben namelijk geen supply chain professionals in dienst die deze problemen aanpakken. Toch is regie op de keten de enige oplossing voor het MKB. Als hier geen tijd en geld voor vrijgemaakt wordt, kunnen er straks ook geen producten meer geleverd worden en wordt er niets verdiend. Nu corona nog steeds aan de orde van de dag is en maatregelen zo veranderlijk zijn als het weer, is het voorspellen van de vraag knap lastig geworden. Dat maakt goed inkomen doen haast onmogelijk. Het enige wat ondernemers kunnen doen is ontwikkelingen op de voet volgen, een goede relatie opbouwen met toeleveranciers en afnemers en een planning problemen te maken en deze bij te snellen wanneer dat nodig is. Over de Auteur

blogger

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[204 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo