Verschillende typen motorhelmen - Artikel Post - Artikel Marketing

Verschillende typen motorhelmen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: sarah
Gezien: 168 | Aantal woorden: 405 | Datum: Thu, 25 Jan 2018 | 0 commentaar

Elke motorrijder heeft natuurlijk een motorhelm nodig. Er zijn verschillende typen motorhelmen. Afhankelijk van wat voor motorrijder je bent kies je helm uit. Ook speelt design, gebruiksgemak, het merk of de prijs natuurlijk een rol. In dit artikel worden alle soorten motorhelmen even kort besproken. 

De intergraalhelm 

Het bekendste type helm is wel de integraalhelm. Deze helm is helemaal omsloten en er zit alleen een vizier in dat open kan. Doordat het hoofd dus helemaal omsloten is, is het wel een hele veilige helm. Je hebt opstapmodellen, helmen uit de middencategorie, en premium modellen. Het verschil zit hem in de bescherming. Opstaphelmen zijn vaker straathelmen en worden door beginners gebruikt. De helmen uit de midden categorie worden het meest gedragen. De premium modellen worden gedragen door motorrijders die heel veel rijden of bijvoorbeeld circuitrijden. 

De systeemhelm

De systeemhelm heeft een opklapbaar kinstuk. Dit is een hele praktische functie van deze helm want hierdoor is het mogelijk om bij lage snelheden of een stop gemakkelijk te communiceren. Ook voor brildragers is deze helm heel handig want je hoeft niet je bril op en af te zetten als je de helm op doet. 

De jethelm

Dit type helm is voornamelijk geschikt voor een scooter of brommer. De jethelm biedt minder bescherming dan de andere 2 helmen dus is minder geschikt voor motorrijders. De kin, kaak en mond wordt namelijk met deze helm niet beschermd. Het fijnste is om een jethelm met een vizier te kiezen. Dit heeft extra comfort en ziet er gaaf uit. 

De Off Road / MX Helmen

De naam zegt het al maar deze helm is dus bedoeld om 'off road' te rijden. Deze helmen vallen heel erg op qua model door de uitstekende klep. Die klep dient er voor om opspattend zand uit het gezicht te weren. Deze helm heeft geen vizier dus een crossbril is wel noodzakelijk. Over de Auteur

Mijn naam is Sarah. Groot liefhebber van motorrijden. Ik vind het super leuk om dagen lang lekker te touren en leuke plekjes te ontdekken met de motor. 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[381 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[115 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[109 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed
bvvught
[66 geplaatste Artikelen] feed
JennyL
[59 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo