FB pix Waar moet je op letten als je een auto gaat importeren? - Artikelpost

Waar moet je op letten als je een auto gaat importeren?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 352 | Aantal woorden: 1336 | Datum: | 0 commentaar

Het importeren van een auto uit het buitenland wordt steeds meer populair. Dat komt door meerdere factoren, maar waar moet je op letten als je een auto gaat importeren?

Je kunt een auto uit meerdere landen importeren. Per land verschilt het waar je op moet letten voor het importeren van de auto. 
Ongeacht uit welk land de auto komt moet je controleren of de importauto wel betrouwbaar is. Wat is de staat van de auto? Is de auto door de jaren heen goed onderhouden? Is de prijs van de auto goed? Allemaal vragen die je bij elke auto jezelf moet stellen. In dit artikel gaan we het echter niet over de auto zelf hebben, maar de punten waar je op moet letten als je de auto gaat importeren. 

Een auto importeren uit Duitsland

Onze oosterburen is de grootste leverancier van importauto’s. Dat is niet zomaar zo. Een auto uit Duitsland importeren kan veel voordeel opleveren. De voornaamste redenen om een auto uit Duitsland te importeren zijn:

  • Prijs

  • Luxer uitgevoerd

  • Goed onderhouden

  • Groot aanbod op de Duitse markt

  • Fiscale waarde

Duitsland is een waar autoland. De prijzen in Duitsland voor een auto liggen stukker lager en tweedehands auto’s in Nederland. Dat komt doordat er op de auto’s in Duitsland geen BPM wordt geheven. Het gevolg van de gunstige aanschafprijs in Duitsland is dat de auto’s van meer opties voorzien zijn. Luxere uitvoering en een sterkere motor komen veelvuldig voor. Daarnaast zorgt de strenge Duitse wetgeving ervoor dat alles goed gedocumenteerd is en garantie blijft gelden in Nederland. Naast de vele voordelen van het importeren van een auto uit Duitsland zijn er helaas ook enkele nadelen voor een particulier. Bij het importeren van een auto komt veel papierwerk kijken. Wanneer je niet thuis bent in de processen van een auto importeren uit Duitsland kan je gauw dingen over het hoofd zien. Een erkende importeur kent de processen op zijn duimpje en kan je ontzorgen.

Gebruik een BPM calculator

Wanneer je een auto uit Duitsland importeert komen daar verschillende extra kosten bij. Een van die kosten is de BPM. In Duitsland kennen ze geen BPM en in Nederland wel. BPM staat voor belasting van personenauto's en motorrijwielen en moet eenmalig betaald worden. Laat je BPM berekenen door een erkende partij, zodat je er zeker van bent wat de extra kosten voor de import zullen zijn. Naast het BPM berekenen zijn er nog enkele andere extra kosten die bij het importeren uit Duitsland komen kijken. Zo krijg je te maken met het RDW, de Douane en verzekeringen. Hierdoor kan je door de bomen het bos niet meer zien. Een erkende importeur kent de processen en kan de import voor jou verzorgen. Zodoende hoef je alleen een auto uit te zoeken en kun je de administratieve rompslomp aan de professionals overlaten. 


Vergelijk de totaal prijzen

 

Je hebt gedegen onderzoek gedaan naar de auto die je wilt kopen. De kosten voor de import heb je berekent, tijd om de totaal prijzen te vergelijken! Ben je uiteindelijk echt goedkoper uit met een auto uit Duitsland of ben je evenveel kosten kwijt als je de auto in Nederland koopt? Wij kunnen het al raden, een tweedehands auto uit Duitsland is bijna altijd goedkoper dan dezelfde tweedehands auto uit Nederland.


Over de Auteur

Een particulier die het leuk vindt om over verschillende onderwerpen te schrijven

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo