Waarom een auto importeren voordelig is - Artikelpost

Waarom een auto importeren voordelig is

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 265 | Aantal woorden: 400 | Datum: | 0 commentaar

Het importeren van een auto uit het buitenland lijkt soms wat omslachtig. Zeker als dezelfde auto ook in Nederland wordt verkocht. Het kopen van een tweedehands auto in het buitenland is al helemaal iets wat vraagtekens bij mensen oproept. Tuurlijk is dat goedkoper dan een nieuwe auto, maar waarom dan in het buitenland?

Een auto importeren uit Duitsland

Zeker Duitsland is een populair land als het gaat om het importeren van auto's. Natuurlijk is Duitsland ook een land met één van de beste auto-industrieën ter wereld. Maar waarom zou je daar een auto kopen? Zijn auto's daar soms goedkoper?

En daar wordt het dus interessant. Nieuwe auto's zijn niet per se goedkoper dan in Nederland, al zijn ze vaak wel wat luxer uitgerust in verhouding met hun prijs. Maar gebruikte auto's kunnen wel goedkoper zijn. Er is in Duitsland een heel groot aanbod van auto's die korte tijd gebruikt zijn, en die dan dus tweedehands te koop staan. Deze auto's zijn dus nog in een zo goed als nieuwe staat. Doordat dit aantal groot is, zijn deze auto's minder duur in Duitsland. Ze vallen wel onder de tweedehands categorie, waardoor je geen tweede keer BTW hoeft te betalen en waardoor je vooral ook veel bespaart op je BPM. Dus met oog op de belasting is dit enorm voordelig, je betaalt een stuk minder geld voor een zo goed als nieuwe auto.

Waar wacht je nog op?

Dat is dus de reden waarvoor veel mensen een auto uit Duitsland importeren. Ben jij op zoek naar een (andere) auto? Dan is het zeker waard om deze optie ook eens te overwegen. Er zijn services die je uitstekend kunnen helpen met een auto uit Duitsland importeren. Het is geen ingewikkeld proces, het is alleen belangrijk dat je controleert of de auto in goede staat is, en dat je hem met een tijdelijk kenteken of via een auto-transportservice naar Nederland importeert. Hier wordt hij dan nog door de RDW gekeurd en krijg je het uiteindelijke Nederlandse kenteken.Over de Auteur

Bram Prins is een autoliefhebber en helpt mensen graag aan de voordeligste optie.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[329 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[184 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[143 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo