Waarom straatverlichting zo belangrijk is - Artikelpost

Waarom straatverlichting zo belangrijk is

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1102 | Aantal woorden: 695 | Datum: | 0 commentaar

Zo zorgt straatverlichting niet enkel voor een veilig gevoel, maar ook voor een goede verkeersstroom. Om deze reden is het voor veel gemeenten nog steeds erg lastig om te bepalen hoe ze op deze belangrijke voorziening gaan besparen. Gelukkig kunnen deze bezuinigingen wat worden teruggedrongen door het gebruik van zuinige en slimme verlichting.

Belang van een goede uitstraling

Wanneer je als bedrijf of gemeente een duurzame uitstraling wilt hebben is de juiste verlichting enorm belangrijk. Denk bijvoorbeeld aan de duurzame verlichting van Fagerhult die steeds vaker wordt toegepast in parken en andere openbare ruimtes. Door gebruik te maken van de slimme infrastructuur kan het licht gemakkelijk worden geregeld wanneer er een bewegend object langskomt. Op het moment dat er niemand is zal het licht worden verminderd tot ongeveer 50 procent.

Verkeer sturen met verlichting

Er zijn zelfs steden waar ze het verkeer sturen met behulp van verlichting op de juiste plek. Daarnaast worden er duidelijke lichtpuntjes gecreëerd die ‘s nachts als ontmoetingspunt kunnen worden gebruikt. Als je hier vervolgens een afvalbak en een bankje neerzet ben je er eigenlijk al van verzekerd dat de bezoekers van deze puntjes een zelfbewuste houding aannemen.
Bij licht krijgen mensen al snel een veiliger gevoel. Dit veilige gevoel kun je gemakkelijk creëren door bovengenoemde ontmoetingsplekken te ontwikkelen op een aantal van de hoogtepunten van de stad.

De voordelen van LED als terreinverlichting

LED verlichting wordt niet enkel steeds vaker in woonhuizen gebruikt, maar kennen ook steeds meer toepassingen op de straten. En zeker niet zonder reden! LED is namelijk niet veel goedkoper en het is een betere vorm van verlichting. Zo kan het energieverbruik door middel van LED aanzienlijk afnemen, wat terug te zien is in de energiekosten. Daarnaast levert LED verlichting een erg heldere lichtstraal welke zich gelijkmatig verspreidt. Een LED lamp van ver af aan al te zien en het vermindert de kans op verblinding en vlekken in het zicht. Je ogen wennen er namelijk beter aan. Daarnaast is er geen sprake van een zogenoemde hotspot, welke met normale verlichting wel vaak te zien. Dit is ook de reden dat wegen met ouderwetse verlichting ongelijkmatig verlicht zijn, wat kan leiden tot gevaarlijke verkeerssituaties.

Over de Auteur

Sanne Vermeulen

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[392 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[187 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[75 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo