FB pix Wat is contractvervoer en heeft u er recht op? - Artikelpost

Wat is contractvervoer en heeft u er recht op?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1110 | Aantal woorden: 491 | Datum: | 0 commentaar

Vrijwel iedereen heeft wel eens in een taxi gezeten. Sommigen na het uitgaan, anderen voor een ritje naar het vliegveld. Er bestaat echter ook een groep mensen die de taxi niet gebruikt omdat ze dat leuk of nuttig vinden, maar omdat het noodzakelijk is. Het zogeheten ‘contractvervoer’ verzorgt het vervoer voor mensen met een handicap of andere speciale behoeften. Wat is het nu precies en wanneer komt u hier voor in aanmerking?

 

Contractvervoer wordt voor verschillende mensen ingezet. Met een modern busje (uitgerust met allerlei handigheidjes, zoals een rolstoellift)  komt een chauffeur dan voorgereden om een of meerdere mensen te vervoeren. Allerlei mensen komen daarvoor in aanmerking. Zo kunnen mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking gebruik maken van het contractvervoer wanneer ze naar de ‘dagbesteding’ moeten. Ook kinderen op het speciaal onderwijs maken gebruik van de speciale taxi. Kort gezegd wordt het contractvervoer dus ingezet voor mensen die niet met het openbaar vervoer kunnen of mogen reizen. Ook ouderen komen hiervoor dus in aanmerking als ze niet goed ter been meer zijn.

 

Niet iedereen mag dus gebruik maken van het contractvervoer. Daarvoor is een speciale pas nodig, die u kunt opvragen bij de gemeente of uw zorgverzekeraar. Die sluit dan direct een contract af bij een taxicentrale dat meestal een aantal jaar doorloopt. Op die manier wordt ervoor gezorgd dat er geen tijd verloren gaat waarin de betreffende persoon gedwongen thuis zit. Binnen enkele dagen is het contractvervoer klaar om u te vervoeren. Dit wordt vrijwel altijd gedaan door gerenommeerde centrales. Het is niet ondenkbaar dat taxicentrales in uw buurt (Taxi Haarlem, Bloemendaal) ook een speciale contractvervoer service hebben.

 

 

Tot slot bestaat er ook een speciaal soort regiotaxi, die ook wordt gezien als contractvervoer maar voor iedereen beschikbaar is. De regiotaxi rijdt in dunbevolkte gebieden, op plaatsen die niet met het openbaar vervoer bereikt kunnen worden. De prijs van de regiotaxi ligt iets hoger dan die van het openbaar vervoer, maar lager dan die van een gewone taxi. Dat kan omdat ze deels gefinancierd wordt door de provincie.Over de Auteur

Een liefhebber van Taxi's en meer

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[204 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo