FB pix Wat je moet weten over auto spatborden? - Artikelpost

Wat je moet weten over auto spatborden?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 292 | Aantal woorden: 513 | Datum: | 0 commentaar

Een spatbord voor een auto is een integraal onderdeel. Vooral als je auto vaak door modderige velden rijdt, komt dit onderdeel goed van pas. Het bevindt zich in de buurt van de banden.

Maar wat is nu precies een auto spatbord?

Een autobandspatbord is een plastic, metalen of rubberen paneel dat over het wiel aan de zijkant van de auto buigt en zich uitstrekt van de voorbumper tot aan de autodeur. De belangrijkste functie van spatborden is om banden en remsystemen te beschermen tegen modder of andere onzuiverheden zodat beschermd en veilig zijn.

Spatborden helpen ook voorkomen dat modder, vuil, stofdeeltjes en andere vloeistoffen de lucht in worden geslingerd wanneer de banden rollen. Dit onderdeel wordt geïnstalleerd als onderdeel van het frame van de auto en is verkrijgbaar in verschillende vormen en maten. Ben jij op zoek naar een nieuw spatbord voor je auto? Dan raden we je aan om te kijken op signeda.nl

Veel bestuurders zijn vandaag de dag nog steeds in de war over het verschil tussen spatborden en bumpers. Er zijn zelfs mensen die de twee onderdelen hetzelfde noemen. De bumper bevindt zich alleen voor en achter de carrosserie van de auto en dient om te anticiperen op kleine botsingen. Ondertussen fungeren spatborden niet alleen als vangnet, maar kunnen ze ook worden gebruikt als accessoires, zodat het uiterlijk van het voertuig nog aantrekkelijker maken.

Belangrijkste functies van auto spatborden

Spatborden bedekken niet alleen de autobanden. Er zijn meerdere functies die dit onderdeel heeft, waaronder:

Wielbescherming

Spatborden zijn nuttig als wielbescherming tegen onverwachte dingen die op de weg kunnen gebeuren. Dit geldt ook voor de bescherming van voetgangers en andere weggebruikers. Het puin dat van de straat komt, kan ongemak veroorzaken voor anderen.

Bijvoorbeeld stenen, modder of andere vloeistoffen zodat ze niet de lucht in worden geslingerd. De brokstukken blijven hangen wanneer de wielen in beweging zijn. Hierdoor wordt het rijden comfortabeler en worden andere weggebruikers niet gestoord.

Bescherming tegen krassen

Deze functie komt eigenlijk van de spatbordafdekking. Dit onderdeel is het voorste doek dat zich aan de rechter- en linkerkant van het spatbord bevindt. De functie ervan is om de auto te beschermen tijdens een onderhoudsbeurt of routinecontrole. Sleutels die voor dit onderhoud worden gebruikt, kunnen per ongeluk krassen veroorzaken, waardoor bescherming nodig is.

 Over de Auteur

Artikelpost in samenwerking met  Signeda (Schaijkseweg 4, Zeeland 5411 RL in Nederland)

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[204 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo