Wat zijn de voordelen van dock shelters? - Artikelpost

Wat zijn de voordelen van dock shelters?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 262 | Aantal woorden: 373 | Datum: | 0 commentaar

Bij het hebben van een eigen transportbedrijf of andersoortig bedrijf waarbij veel chauffeurs komen laden- en lossen op laadperrons, staat veiligheid en efficiënt werken voorop. Er zijn diverse mogelijkheden om het werken op een laadperron veiliger en efficiënter te laten verlopen. Hieronder beschrijven wij de voordelen van het gebruik van dock shelters.

Verhoogde veiligheid

Met een dock shelter verklein je de ruimte tussen een vrachtwagen en het laadperron en verhoog je dus de veiligheid. De kans dat een medewerker tijdens het laden- of lossen van goederen valt of bekneld raakt in de ruimte hiertussen wordt verkleind. Door het afsluiten van kieren, zorg je er tevens voor dat je goederen droog in- en uitgeladen kunnen worden en je medewerkers enigszins beschut te werk kunnen gaan.

Energiebesparing

Door het plaatsen van een dock shelter, sluit je kieren aan de bovenkant en zijkanten af, waardoor je minder last hebt van warmteverlies en je medewerkers uit de wind staan tijdens het laden- en lossen. Het scheelt dus niet alleen energiekosten, ook je medewerkers zullen het fijn vinden dat ze enigszins beschut goederen in en uit kunnen laden in de winter. 

Schone en droge goederen

Doordat je de kieren aan de bovenkant en zijkanten afsluit bij het plaatsen van een dock shelter, blijven je goederen ook schoon als ze uitgeladen moeten worden tijdens barre weersomstandigheden. Modder houd je buiten de deur, dus de kans op valpartijen door gladde vloeren wordt kleiner en ook het moeten in- of uitladen van natte goederen wordt hiermee voorkomen. 

Een dock shelter zorgt dus voor eenvoudig voor het creëren van meer veiligheid en efficiënter werken voor je medewerkers op een laadperron. Dock shelters zijn in alle soorten en maten verkrijgbaar. Online kun je meer informatie vinden over de mogelijkheden om jouw laadperron(s) te kunnen voorzien van dock shelters.
Over de Auteur

Met jarenlange ervaring in de transportbranche schrijf ik graag informatieve blogs over laadperrons, het logistieke proces en noem zo maar op.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[373 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[170 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[149 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo