Webwinkel Fulfilment uitbesteden, waar moet je op letten? - Artikel Post - Artikel Marketing

Webwinkel Fulfilment uitbesteden, waar moet je op letten?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 2353 | Aantal woorden: 459 | Datum: | 1 commentaar

E-fulfilment waar moet je op letten?

Fulfilment voor je webwinkel of webshop kun je gemakkelijk uitbesteden, maar waar moet je op letten? Er zijn ontzettend veel verschillen in hoe artikelen kunnen worden opgeslagen en verwerkt. Hieronder een paar tips waar je op kunt letten.

1. Prijs voor fulfilment

Er zijn ontzettend veel verschillen in prijzen. Maar welke prijzen zijn de juiste? Wat krijg je voor die prijs?

  • De meeste kosten voor voorraadbeheer zijn opgebouwd uit een prijs per pallet en een prijs per grijpvak. Prijs per pallet (=1m2) varieert van € 7,00 tot € 12,50.
  • De kosten per orderverwerking zijn meestal opgesplitst in een prijs per order en een prijs per orderregel (extra product). De prijzen varieren gemiddeld van € 1,40 to € 2,50 per order.
  • Naast de kosten voor voorraadbeheer en orderverwerking, zijn er ook nog andere kosten. Zoals bijvoorbeeld retouren (varierend van € 1,50 tot € 3,50 per retour) en verwerking van inkomende goederen (meestal prijs per uur, varierend van € 25,00 to € 35,00 per uur)
  • Kosten voor verpakkingsmaterialen verschillen per afmeting en gebruikte kartonsoort en varieren gemiddeld van € 0,25 tot € 2,50 per doos.
  • Verzendkosten varieren uiteraard ook per vervoerder en afmetingen. De meest gebruikte vervoerders zijn TNT, Selektvracht, DPD en GLS. Het verzenden van een pakket binnen Nederland kan (bij goede afspraken) al vanaf € 4,50.

2. Service van fulfilment

Als eerste wordt er vaak naar de prijs gekeken, maar ook de service is uiteraard van belang.

  • De bereikbaarheid is erg belangrijk. Het is bijvoorbeeld belangrijk om vragen over je voorraad te kunnen stellen.
  • Daarnaast is een goede koppeling met je eigen CMS (webwinkel) onmisbaar. Je wilt uiteraard de voorraadstatus in je eigen systeem terug kunnen zien en de orderverwerking op de voet kunnen volgen.
  • Daarnaast is het uiteraard belangrijk om te weten wanneer en hoe de diverse bestellingen worden verwerkt en verstuurd. Goede communicatie van de betreffende fulfilment-partner is daarbij ergbelangrijk.

Het is belangrijk om de juiste keuze te maken. De juiste prijs-kwaliteit verhouding heeft te maken met goede afspraken en de ervaring van de fulfilment-partner. Uiteraard moet het gevoel ook goed zijn :)

Kijk voor meer info ook op www.360webshops.nl

 Over de Auteur

Oeds Hiemstra is mede-eigenaar en oprichter van www.360webshops.nl

360 Webshops is opgericht vanuit de ervaring die oeds heeft opgedaan bij het opzetten en beheren van diverse webwinkels, waaronder www.villa-vrolijk.nl

360 Webshops is een full service ecommerce bedrijf. U kunt hier terecht voor webshops in wordpress of magento, webshop marketing, webshop fulfilment, webshop beheer, webshop klantenservice en ecommerce advies op maat.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Wed, 6 Apr 2011 at 9:12 AM, by Guest
Waar moet ik op letten als ik fulfilment inkoop?
Fulfilment is er in meerdere vormen:

Documentfulfilment: Direct Mail en print activiteiten, eventueel met sealen.
Productfulfilment:pick & pack op het niveau van besteleenheden
Bulk fulfilment: handling van omverpakkingen, pallets en volumineuze goederen.

Concreet betekend dit dat men óf goed is in grote aantallen óf één-op-één bestellingen óf bulkopslag.

De ervaring leert dat iedere fulfilmentvorm z’n eigen specifieke eisen stelt aan een fulfilmentorganisatie. Daarom raden we u expliciet aan om, voordat u een uiteindelijke keuze maakt voor een fulfilmentbedrijf, ook ter plaatse een vergelijking te maken.

De daadwerkelijke handelingkosten vormen maar een beperkt deel van uw rekening. Het grootste deel van de reguliere fulfilmentkosten bestaat uit materiaal- en verzendkosten. Daarnaast kunnen onvoorziene extra kosten, zoals spoedjes, het herstellen van fouten, e.d. nogal oplopen.

Omdat uw klant u voor een groot deel op de tijdigheid en kwaliteit van de uitlevering beoordeeld, is het uiteindelijk goedkoper om voor een kwalitatief goede fulfilmentaanbieder te kiezen. Iets goed doen kost minder dan iets over moeten doen.

Fulfilment is maatwerk. Daarom zijn flexibiliteit en de aanwezigheid van goede management rapportages van groot belang. Vraag uw potentiële leverancier om u enkele actuele voorbeelden van zowel zijn systematische flexibiliteit en een paar actuele rapportages te tonen – dat moet ruim voorhanden zijn als u niet zijn leercurve moet betalen.

Goed fulfilment is veel meer dan logistiek. Bij S&H omvat fulfilment de hele order keten. S&H fulfilment verzorgt de totale integratie van alle verschillende bestelmethoden,financiele afhandeling inclusief opvolging, een pro-actief voorraadbeheer, het verzendgereedmaken en uitleveren van bestellingen en de bijbehorende klantenservice.

Zorg dat de fulfilment alle diensten daarvoor zelf in huis heeft. Voor u betekent dit minder kosten, minder kans op fouten en een sluitende virtuele integratie van alle procesonderdelen binnen één systeem.

Thu, 21 Feb 2013 at 1:02 AM, by Guest
Het afhandelen van uw (e-commerce) orders vergt veel energie, zorgvuldigheid en de kosten hiervan worden vaak onderschat. Om deze orders te kunnen verwerken heeft u speciale software, verpakkingen, vervoerder, apparatuur en een magazijn nodig. Naast al deze benodigdheden zien wij dat het schalen hiervan vaak lastig is.

U klant vraag tegenwoordig om een zeer lange beschikbaarheid.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[168 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[165 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[121 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo