FB pix Wegenbelasting en alles er omheen - Artikelpost

Wegenbelasting en alles er omheen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 2293 | Aantal woorden: 688 | Datum: | 0 commentaar

Motorrijtuigen belasitng
Als u in het bezit bent van een voertuig, bijv een personenauto, bestelbus, verwachtwagen of motor, dat op uw naam staat dan bent u verplicht wegenbelasting te betalen. De wegenbelasting kan op 2 manieren betaald worden, per accept giro of per automatische incasso, als u kiest om jaarlijks te betalen bespaart u 12 euro per jaar. Per kwartaal betalen is dus ook mogelijk. Hoeveel u moet betalen hangt af van een aantal factoren zoals de provincie waar u in woont, het gewicht van het voertuig en de brandstof die 't verbruikt. Sinds 1 januari 2010 is er een zeer voordelige tarief in het leven geroepen voor auto's met een lage CO2 uitstoot, check je voordeel op http://www.wegenbelastingberekenen1.nl/ . Onze site bied een gratis calculator aan om het u gemakkelijk te maken.

Adres/naam wijzigen
Als u gaat verhuizen en u schrijft zich in bij de nieuwe gemeente dan ontvangt u automatisch uw acceptgiro op het nieuwe adres. Ook als u van naam verandert, bijv als u gaat trouwen of scheiden dan verwerkt de plaatselijke gemeente deze wijziging zodat het wederom automatisch bij de belastingdienst terecht komt. Mocht dit nu niet het geval zijn neem dan even contact op met de belastingdienst op 0800-0749

Naheffingsaanslag
U bent uiteraard verplicht op tijd te betalen, doet u dit niet dan zal het de eerste keer nog wel door de vingers worden gezien, doet u het meermalen niet dan kunt u een boete van ca 45 euro verwachten. Maakt u het echt te gek door 12 maanden achter elkaar of langer niet te betalen dan kan de boete wettelijk gesteld op maximaal 4920,- euro worden gesteld. Dit is het wettelijk maximum dat per 1 juli 2010 is ingesteld en zal enkel in zeer utizonderlijke gevallen worden opgelegd.

Vrijstelling
Vrijstelling word beperkt verstrekt en met name aan mensen die invalide zijn of gedeeltelijk vrijstelling in verband met een rolstoelinstallatie. Ook geld vrijstelling van de motorrijtuigenbelasting voor voertuigen die ouder zijn dan 25 jaar. U kunt een verzoek hiertoe indienen bij de belastingdienst.
Er is ook nog een vrijstelling van de bpm en wegenbelasting van maximaal 2 weken voor voertuigen met een buitenlandskenteken, de voorwaarden zijn dat u in het buitenland geregistreerd moet staan, en het voertuig ter beschikking staat aan een Nederlands persoon of Nederlands bedrijf. Ook mag u hier de afgelopen 12 maanden geen gebruik van hebben gemaakt.

Schorsing
Als u uw auto een tijd niet wilt gebruiken dan kunt u 'm laten schorsen. Dit houd in dat het voertuig ook niet geparkeerd mag staan op de openbare weg, dus ook niet op de stoep of ergens achteraf, U riskeert dan namelijk een forse boete, u kunt dus alleen schorsing aanvragen als u een prive parkeerplaats of garage heeft waar u de auto kwijt kunt. Schorsing geld over 't algemeen voor 12 maanden en is aan te vragen bij 't RDW Rijksdienst Wegverkeer.

BPM betalen
Bpm staat voor belasting personenauto's en motorrijwielen. Als u een auto importeert dan bent u verplicht het volgende  te betalen. Bpm, 19% omzetbelasting en invoerrechten. Invoerrecht is alleen van toepassing op auto's die van buiten de EU zijn geimporteerd.  Ook belangrijk om te weten is dat u de bpm dient te betalen voordat u het voertuig inschrijft in het Nederlands kentekenregister, u bent dan ook niet bevoegd om met het voertuig op de openbare weg te rijden. Ook voor nieuwe auto's bent u verplicht bpm te betalen maar hier zorgt de dealers doorgaans voor. Als u een bestelauto ombouwt tot personenwagen bent u wederom verplicht bpm te betalen.

Meer informatie alsmede het uitrekenen van de motorrijtuigenbelasting vind u op onze website: www.wegenbelastingberekenen1.nl

 

Over de Auteur

Geboren in 't plaatsje Zeeland en opgegroeid in Ysselstein

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Wetenschappelijke Wiskunde Calculator - Rekenmachine Met LCD Scherm - Zwart
Wetenschappelijke Wiskunde Calculator - Rekenmachine Met LCD Scherm - Zwart

€ 8,49
Toon product

OMRON Walking Style IV Stappenteller – Activity & Fitness Tracker - Pedometer - Broekzak Formaat - met Actiemodus & Calorieën Berekening – Grote Knoppen en Groot Scherm - Voor Dames & Heren, Volwassenen & Kinderen - Zwart
OMRON Walking Style IV Stappenteller – Activity & Fitness Tracker - Pedometer - Broekzak Formaat - met Actiemodus & Calorieën Berekening – Grote Knoppen en Groot Scherm - Voor Dames & Heren, Volwassenen & Kinderen - Zwart

€ 32,00
Toon product

Management accounting: berekenen, beslissen, beheersen
Management accounting: berekenen, beslissen, beheersen

€ 98,95
Toon product

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[199 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[95 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo