FB pix Zaken waar je op moet letten bij autotuning - Artikelpost

Zaken waar je op moet letten bij autotuning

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1211 | Aantal woorden: 493 | Datum: | 0 commentaar

Door de komst van programma’s zoals pimp my ride is ook in Nederland het tunen van auto’s steeds populairder geworden. Het hebben van een mooie aangepaste auto naar je eigen stijl en smaak is natuurlijk prachtig. Echter krijgen te veel mensen nog boetes of andere ongemakken omdat niet iedereen weet waar je op moet letten.

Wielen, banden en velgen
Allereerst is het belangrijk bij de aanschaf dat de banden passen. Op de banden staat informatie over onder andere breedte in mm, velg inches doorsnee en laadvermogen. Meer informatie daarover vind u hier. Bij het kopen van grotere wielen mag je voor de omtrek maximaal 5% boven deze waarden zitten. Een te grote afwijking kan negatieve gevolgen hebben voor bijvoorbeeld een kilometer teller en ABS die niet correct meer werken.

Verlichting
Er zijn in Nederland nogal wat regels aan auto verlichting. Zo moeten de naar voor gerichte lampen geel of wit zijn en naar achter gerichte lichten rood zijn op het achteruitrijlicht. Ook mag een auto niet meer licht hebben dan is voorgeschreven. Dit zorgt er voor dat brandende neon verlichting onder je auto op de openbare weg verboden is. Daarnaast moet alle gekochte verlichting een E-keurmerk bezitten.

Verlagen auto
Verlaagde auto’s zie je steeds meer in het straatbeeld. Het staat dan ook vaak erg mooi. Maar ook hier zitten wat haken en ogen aan vast. Een auto kan tot 40 cm verlaagd worden zonder de originele schokdempers te vervangen. Bij een verlaging van meer dan 60 cm zullen er kortere schokdempers op gezet moeten worden. Bedenk wel dat het extreem verlagen van de auto op allerlei zaken effect heeft. In Nederland zijn er nog al wat drempels waarbij er schade opgelopen kan worden aan bijvoorbeeld de uitlaat. Daarnaast zullen de standaard modellen voor je auto bij banden en velgen ook niet meer passen.

Ruitenfolie (donkere ramen)
Donker getinte autoruiten vinden veel mensen mooi. Bij het bekijken van programma’s als blik op de weg zie je regelmatig mensen bekeurd worden omdat de geplakte folie niet genoeg licht zou doorlaten en het zicht beperkt. Voor de goedkeuring van de politie dient de lichtdoorlatendheid van de vooruit minimaal 75% te zijn en de andere ramen 70%.

Onnodige boetes kun je dus prima ontlopen als je deze punten goed controleert. Veiligheid moet altijd op de eerste plaats komen. Zorg er dus voor dat je goed luistert naar de auto bij twijfels, laat er een expert naar kijken.

Over de Auteur

Esther houdt zich graag bezig met het tunen van auto's en behoed mensen graag voor fouten die ze zelf heeft gemaakt.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[197 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[88 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo