Zeecontainer : ruimte voor jezelf - Artikelpost

Zeecontainer : ruimte voor jezelf

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1462 | Aantal woorden: 510 | Datum: | 0 commentaar

Vorig jaar moest het schuurtje in mijn achtertuin eraan geloven. Big deal, zou je zeggen. Mijn schuurtje was echter niet zomaar een houten hokje, het was mijn ruimte voor mezelf, mijn hobbyhok. Jarenlang heb ik in die ruimte mijn ziel en zaligheid gelegd in mijn houtsnijwerk. Wie zegt dat houtsnijwerk een duffe of saaie vrijetijdsbesteding is, heeft waarschijnlijk gelijk. Maar voor mij ligt dat toch even anders.

Het begon als een bijna onbewuste actie tijdens een vakantie in zo’n weekend-huisje. Op een moment dat de verveling toesloeg –en dat gebeurt nogal eens als je door je schoonouders wordt uitgenodigd voor een weekend waar de honden geen brood van lusten- pakte ik een mesje uit een la.  Om ergere scenario’s voor te zijn, begon ik mijn frustratie af te reageren op een stukje hout dat ik tijdens een eenzame wandeling had opgeraapt. Tot mijn verbazing ontstond er onder mijn totaal niet vaardige handen toen een aardig stukje huisvlijt. Kunst is het natuurlijk niet, dat is heel wat anders. Maar ik had een enorme ontdekking gedaan die dag. Ik houd van het maken van houtsnijwerk.

Van schuur tot zeecontainer

Mijn nieuw ontdekte hobby groeide al snel uit tot een serieuze vrijetijdsbesteding. Allereerst moest ik natuurlijk een flinke investering doen in gereedschap, want een beetje hobby verslindt geld. Dat is dan direct de stok achter de deur om met de hobby verder te gaan. Voor mijn schaven en gutsen moest natuurlijk ook ruimte worden gemaakt. Aanvankelijk dacht ik aan de bijkeuken, maar mijn vrouw besloot dat het schuurtje veel geschikter was. Daar had zij volkomen gelijk in, want ik maak nogal wat troep bij de beoefening van mijn liefhebberij.

De schuur zakte vorig jaar spontaan in elkaar. Daar werd ik heel verdrietig van, bijna wanhopig. Ik ging snel na het “ruimen” van de resten van mijn schuur op zoek naar mogelijkheden ter vervanging. Nu staat er een zeecontainer in mijn tuin. Zo’n groot metalen geval waaraan je in een haven zo achteloos voorbijgaat. Maar ik ben ook aan deze ruimte inmiddels gehecht geraakt. Want een zeecontainer kan van binnen worden uitgevoerd als een kamer, een kantoor of een hobbyruimte.

Ik kan het iedereen aanraden die net als ik een snelle ruimtelijke oplossing zoekt voor zijn of haar hobby. Een zeecontainer kopen is veel gemakkelijker dan het lijkt.  Kijk gewoon op internet en je zult verbaasd zijn over het aanbod en de service waaruit je kunt kiezen. Ik heb een gebruikte zeecontainer gekocht, voor een prijs waarvoor ik geen waardige schuur had kunnen bouwen. Mijn hobby heeft nu echt de ruimte.

 Over de Auteur

Een hobbyist vertelt hoe hij ertoe kwam een zeecontainer te kopen.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[392 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[187 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[75 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo