FB pix Zelf auto onderdelen kopen en vervangen met behulp van je kenteken - Artikelpost

Zelf auto onderdelen kopen en vervangen met behulp van je kenteken

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 252 | Aantal woorden: 1519 | Datum: | 0 commentaar

Als autobezitter ben je vast wel bekend met het periodieke onderhoud dat jouw auto nodig heeft. Soms kunnen auto onderdelen versleten of kapot gaan en deze moeten dan vervangen worden. Dit hoeft echter niet altijd door een monteur gedaan te worden, want er zijn verschillende auto onderdelen die je zelf kunt vervangen. In deze blog bespreken we een aantal van deze onderdelen en laten we zien hoe je met behulp van je kenteken bij Mijn Auto Onderdelen eenvoudig de geschikte onderdelen kunt vinden.

Remblokken en -schijven versleten

De remmen van je auto zijn van vitaal belang voor de veiligheid van jou en je medepassagiers. Als de remblokken en -schijven versleten zijn, is het belangrijk om deze tijdig te vervangen. Gelukkig is dit een klusje dat je zelf kunt doen en waarvoor je de benodigde onderdelen kunt vinden bij Mijn Auto onderdelen. Door het invoeren van je kenteken op de website, krijg je een overzicht van alle geschikte remblokken en -schijven voor jouw auto.

Het vervangen van mijn auto onderdelen

Het vervangen van de remblokken en -schijven is overigens niet moeilijk. Begin met het verwijderen van het wiel en het losmaken van de remklauw. Vervolgens kun je de oude remblokken eruit halen en de nieuwe erin zetten. De oude remblokken kun je vervolgens gebruiken als mal voor de nieuwe remblokken. Monteer daarna de nieuwe remklauw en plaats de nieuwe remblokken in de klauw. Tot slot hoef je alleen nog de remklauw terug te plaatsen en het wiel weer vast te zetten.

Mijn auto onderdelen: Zelf de bougies vervangen

De bougies zijn essentieel voor de ontsteking van de brandstof in de motor. Als de bougies niet goed werken, kan dit leiden tot een hoger brandstofverbruik en zelfs tot motorschade. Het is daarom belangrijk om de bougies tijdig te vervangen. Bij Mijn Auto onderdelen kun je eenvoudig de geschikte bougies vinden voor jouw auto.

Bougies vervangen van je auto

Het vervangen van de bougies is een relatief eenvoudige klus. Begin met het verwijderen van de oude bougies met behulp van een bougiesleutel. Let erop dat je de juiste maat gebruikt, zodat je de bougies niet beschadigt. Vervolgens plaats je de nieuwe bougies op dezelfde plek terug en draai je deze met de hand vast. Let op dat je de bougies niet te vast draait, want dan kan de schroefdraad beschadigd raken. Draai tot slot de bougies met de bougiesleutel goed vast, maar niet te strak.

Zelf de luchtfilter vervangen met Mijn Auto onderdelen

De luchtfilter zorgt ervoor dat er geen vuil en stof in de motor komt. Als de luchtfilter versleten is, kan dit leiden tot motorschade en een hoger brandstofverbruik. Het is daarom belangrijk om de luchtfilter regelmatig te vervangen. Ook hiervoor kun je terecht bij Mijn Auto onderdelen. Door het invoeren van je kenteken, krijg je een overzicht van alle geschikte luchtfilters voor jouw auto.

Een luchtfilter vervangen

Het vervangen van de luchtfilter is een eenvoudige klus die je gemakkelijk zelf kunt doen. Begin met het vinden van de luchtfilter onder de motorkap van je auto. Deze zit meestal in een ronde plastic behuizing. Verwijder de behuizing en neem de oude luchtfilter eruit. Plaats vervolgens de nieuwe luchtfilter op dezelfde plek terug en zorg ervoor dat deze goed vast zit. Zet tot slot de plastic behuizing weer terug op zijn plek.

Mijn Auto onderdelen: Ruitenwissers

De ruitenwissers zijn belangrijk voor een goed zicht tijdens het rijden, vooral bij slecht weer. Als de ruitenwissers niet meer goed functioneren, kan dit het zicht belemmeren en de veiligheid in gevaar brengen. Gelukkig kun je de ruitenwissers eenvoudig zelf vervangen met behulp van Mijn Auto Onderdelen. Voer je kenteken in op de website en je krijgt een overzicht van alle geschikte ruitenwissers voor jouw auto.

Ruitenwissers vervangen

Het vervangen van de ruitenwissers is een klusje dat je in een paar minuten kunt doen. Begin met het omklappen van de ruitenwisserarm, zodat deze omhoog staat. Vervolgens kun je de oude ruitenwisser eraf halen door het lipje aan de onderkant van de wisser los te maken. Plaats daarna de nieuwe ruitenwisser op dezelfde plek terug en zorg ervoor dat deze goed vast zit. Klappen de ruitenwisserarm weer terug op zijn plek en je bent klaar.

Mijn auto onderdelen kopen en vervangen

Het vervangen van auto onderdelen hoeft niet altijd door een monteur gedaan te worden. Er zijn verschillende onderdelen die je zelf kunt vervangen, zoals remblokken en -schijven, bougies, luchtfilter en ruitenwissers. Bij Mijn Autoonderdelen kun je eenvoudig de geschikte onderdelen vinden door het invoeren van je kenteken. Het vervangen van de onderdelen is vaak een eenvoudige klus die je zelf kunt doen en waarmee je flink wat geld kunt besparen. Mijn Autoonderdelen maakt het vervangen van auto onderdelen nog gemakkelijker door het leveren van de juiste onderdelen voor jouw auto.Over de Auteur

Als automonteur deel ik graag handige tips voor doe-het-zelvers op het gebied van auto onderhoud.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Hot Wheels City - Baanset - Met 10 onderdelen
Hot Wheels City - Baanset - Met 10 onderdelen

€ 14,00
Toon product

Auto Verloop aanhanger stekker plug van 13 naar 7 polig aanhangwagen
Auto Verloop aanhanger stekker plug van 13 naar 7 polig aanhangwagen

€ 10,00
Toon product

WD-40 Specialist® Super Kruipolie - 250ml - Smeerolie - Smeermiddel - Maakt vastzittende onderdelen snel los
WD-40 Specialist® Super Kruipolie - 250ml - Smeerolie - Smeermiddel - Maakt vastzittende onderdelen snel los

€ 13,52
Toon product

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[199 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[95 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo