Zo gaat het opladen van een elektrische auto - Artikelpost

Zo gaat het opladen van een elektrische auto

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 352 | Aantal woorden: 1899 | Datum: | 0 commentaar

Een elektrische auto is beter voor het milieu dan een benzine- of dieselauto. Dat weten we inmiddels. Maar hoe zit het nou met het opladen van een elektrische auto? Waar kan dat allemaal en hoe lang duurt het? 

 

Thuis, publiek of snelladen 

Als je een elektrische auto hebt, weet je dat je hem af en toe moet opladen. Je kunt ervoor kiezen om je auto thuis op te laden. Hiervoor kun je een thuislaadpunt aanvragen, welke is aangesloten op een aparte groep. Dit wordt aangesloten op een aparte groep, wat het veiliger maakt en sneller dan laden via het stopcontact.  

 

Een ander alternatief is opladen via een publieke oplaadpaal. Via oplaadpalen.nl kun je gemakkelijk zien waar een paal te vinden is door heel Nederland. Het komt vaak voor dat je een abonnement nodig hebt om te laden bij en publieke laadpaal. Je hebt in ieder geval een laadpas nodig om te kunnen laden. Deze laadpas scan je en je betaalt vervolgens voor het aantal kWh dat je afneemt. Met het kWh, de afkorting voor kilowattuur, wordt de hoeveelheid energie bedoeld.  

 

Naast thuisladen en publiekladen, is er de mogelijkheid voor snelladen. Niet alle elektrische auto’s kunnen opgeladen worden bij een snellaadpunt. Check dit daarom goed.  

 

De duur van het laden 

Heb jij interesse in een elektrische auto? Dan kun je een elektrische auto leasen of kopen. Leasen heb je in verschillende vormen, zo kun je langdurig leasen, maar ook kort leasen, zoals shortlease.  

 

Een voorbeeld van een elektrische auto is de Nissan Leaf. Dit model is zorgt met zijn vooruitstrevende technologieën voor dat je het als bestuurder een stuk gemakkelijker krijgt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de intelligente rijbaanassistent en het noodremsysteem met voetgangersdetectie. De Nissan Leaf is binnen19 uur opgeladen aan een regulier stopcontact bij je thuis, bij een publieke laadpaal zal dit tussen de 7 en 12 uur en bij snelladen kan dit in ongeveer 45 minuten.Over de Auteur

Blogs over zakelijk elektrisch leasen.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[329 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[184 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[132 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo