3 tips voor wintersport met de auto - Artikel Post - Artikel Marketing

3 tips voor wintersport met de auto

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 240 | Aantal woorden: 456 | Datum: | 0 commentaar

Eindelijk: het is weer tijd voor vakantie! Prachtige sneeuwvlaktes. Gezellige kroegentochten. Heerlijke activiteiten. Kun jij ook niet wachten om weer op de ski's te staan? Dat gevoel van pure vrijheid terwijl je via de piste naar beneden suist is onbeschrijfelijk. Ga je echter met de auto naar jouw land van bestemming? Dan moet je met flink wat zaken rekening houden. In deze blog geven wij je enkele tips.

wintersport

1. Plan de reis

Het klinkt misschien als een open deur, maar plan jouw reis altijd ruim van tevoren. Zo weet je precies hoe lang deze gaat duren en op welke plaatsen je het beste kunt pauzeren. Het zal je misschien verbazen, maar er zijn ontzettend veel vakantiegangers die zich blindstaren op hun TomTom of op Google Maps. Zonde van de tijd, want zo komen ze gegarandeerd in één van de grotere files terecht. Probeer deze te vermijden door de fileprognose van de ANWB in de gaten te houden en waar mogelijk voor zijwegen te kiezen.

2. Maak je auto winterklaar

Het mooie winterlandschap is een hele uitdaging voor jouw trouwe wagen. Gladde wegen. Steile bergen. Koude temperaturen. Zorg er dan ook voor dat je veilig de weg op gaat. Laat winterbanden met het alpine-symbool monteren. Neem sneeuwkettingen mee. En controleer ook verschillende onderdelen van de auto. Denk aan de kracht van de accu, het peil van de motorolie, de staat van de ruitenwissers en de werking van de verschillende lampen. Pak daarnaast speciale winteraccessoires in.

Veel bestuurders hebben van de bovenstaande zaken geen kaas van gegeten. Zij besteden deze werkzaamheden dan ook het liefst uit. Bijvoorbeeld door hun auto bij een garage in Vianen af te leveren. Echte vakmannen gaan er dan mee aan de slag. Zo weet de eigenaar zeker dat hij of zij tijdens de wintersport niet voor verrassingen komt te staan.

3. Bekijk de regels

Hoewel verkeersregels binnen de Europese Unie in grote lijnen hetzelfde zijn, zijn er tussen de verschillende landen kleine verschillen te bespeuren. Zo heb je in Tsjechië op de rotonde lang niet altijd voorrang. En is het gebruik van mistlichten in België in sommige situaties zelfs verplicht. Daarnaast kun je te maken krijgen met vignetten en tolwegen. Raadpleeg dan ook altijd de ANWB om ongelukken en boetes te voorkomen.Over de Auteur

Specialist in onderhoud van auto's. 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[282 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[177 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[126 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo