FB pix 5 Fantastische Britse Golfbanen - Artikelpost

5 Fantastische Britse Golfbanen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1262 | Aantal woorden: 597 | Datum: | 0 commentaar

The Old Course in St Andrews Links dateert uit de 15e eeuw en is bekend als de oudste golfbaan ter wereld. Het is de thuisbasis van de Royal and Ancient Golf Club of St Andrews, nauw verbonden met de R & A, en bekleedde The Open (bekend als de British Open buiten het VK) een totaal van 28 keer. Van de 18 holes, de Road Hole is misschien wel de meest memorabele. Spelers de tee-off door het opruimen van een hoek van The Old Course Hotel, en met risico's, waaronder een oude stenen muur en een verharde weg, dit 17e hole rekt de betekenis van 'midgetgolf' naar nieuwe dimensies. Met vijf andere 18-holes banen, en een negen-holes golfbaan naast hen, is St Andrews Links de grootste openbare golfbaan complex in Europa en biedt golfmogelijkheden zowel voor beginners als voor oude handen. Er is ook een ruime keuze aan accommodatie beschikbaar, variërend van campings en B & B tot een 5-sterren hotels.

Een andere historische Schotse natuurlijk in gebruik in rotatie voor The Open is Muirfield in East Lothian, waar de cursus oorspronkelijk door de legendarische golfer Old Tom Morris ontworpen werd in de 19e eeuw. De cursus biedt uitzicht op de Firth of Forth, en is de thuisbasis van The Honourable Company of Edinburgh Golfers, de oudste georganiseerde golf club in de wereld.

Je kunt ook een schot op Machrihanish Old Course aan de westelijke rand van het wijdvertakte schiereiland Kintyre. Met de Atlantische Oceaan die over je linker schouder weg en een schijnbaar eindeloze stuk strand om te onderhandelen, heeft de opening gat hier al omschreven als de mooiste van Schotland, zo niet de wereld. Accommodatie is beschikbaar in het dorp Machrihanish, hoewel Campbeltown zou een goede basis te bieden aan andere cursussen kust te verkennen in de omgeving (met inbegrip van Machrihanish Duinen en Dunaverty) en als een startpunt voor uitstapjes naar de eilanden Arran en Islay die ook cursussen dienen met een prachtig uitzicht op de oceaan (en de wereldberoemde distilleerderijen aan de gewrichten los te maken).

Terug op de fairway, Royal St. George's in Sandwich, Kent, was de eerste cursus van The Open gastheer buiten Schotland, en sindsdien heeft nog eens 13 van deze kampioenschappen gezien ontvouwen, met inbegrip van de 2011 competitie. De golvende duinen en gaten van de Club ook het decor voor de jaarlijkse Challenge Trophy, een van de oudste trofeeën in golf. Er zijn een aantal van de Open plekken langs deze kust en veel hotels, dus een leuke ontspannende golf weekend misschien wel op de scorekaart.

Het zeer heuvelachtig Church Course in St Enodoc Golf Club in Cornwall ligt tussen torenhoge zandduinen, waarvan er een, bekend als de 'Himalaya', stijgt meer dan 75 meter in de lucht. Een aantal van de gaten hebben meer heide en de binnenvaart smaken, waardoor variatie aan deze kust cursus. De cursus ontleent zijn naam aan een kleine 12e eeuwse kerk weggestopt achter de 10e green waar oud-stadsdichter John Betjeman is begraven.

Al deze geweldige cursussen kunnen deel uitmaken van een fantastische golf tour van het Verenigd Koninkrijk. Met Expedia autoverhuur in London is dit een probleemloze optie voor degenen die hun reis in de hoofdstad van het land beginnen.

Over de Auteur

Peter is een freelance reisjournalist die gespecialiseerd is in artikels over goedkope reis.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo