FB pix 5 toeristische attracties in Dubai die je moet bezoeken - Artikelpost

5 toeristische attracties in Dubai die je moet bezoeken

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 554 | Aantal woorden: 548 | Datum: | 0 commentaar

Dubai is een aantrekkelijke bestemming voor een heerlijke vakantie. Grote malls, restaurants en uitgaansgelegenheden, fantastische stranden, mysterieuze woestijnen en cultuurrijke erfgoedplekken zijn enkele van de dingen die je mag verwachten als je Dubai bezoekt. In dit artikel laten wij van Wat te doen in Dubai je kennismaken met enkele van de best beoordeelde toeristische attracties in Dubai.

Burj Khalifa

Burj Khalifa is het kenmerkende gebouw van Dubai met een hoogte van 828 meter; het is het hoogste gebouw ter wereld. De meeste toeristen gaan naar de 124e verdieping om het observatiedek te bezoeken terwijl ze in de stad zijn. Het uitzicht op de stad vanuit deze hoek is adembenemend. Op het observatiedek kun je ook een multimediapresentatie zien over zowel de Burj Khalifa als Dubai. Tip: Bezoek het gebouw in de avond als je de panoramische stadslichten wilt vastleggen. Ook in de omgeving van het gebouw is er genoeg te doen. Je vindt er prachtige tuinen met kronkelende loopbruggen en de beroemde Dubai fountain, de grootste fontein ter wereld.

Dubai Fountain

De Dubai Fountain bevindt zich onderaan de iconisch Burj Khalifa, vlak naast de ingang van de beroemde Dubai Mall. De Dubai-fontein is de grootste fontein ter wereld, volgens het Guinness World RecordsBij deze populaire dansende watervoorstelling wordt water tot wel 150 meter de lucht in gespoten. De kleurrijke verlichte waterstromen bewegen op de maat van muziek van over de hele wereld. 

Dubai Mall

Dubai Mall is de belangrijkste mall van de stad en geeft toegang tot Burj Khalifa en het Dubai Aquarium. Het zit boordevol verschillende entertainmentopties, waaronder een ijsbaan, een gamezone en een bioscoopcomplex. Je krijgt ook de kans om te winkelen en te eten en je te laten verwennen met speciale evenementen zoals livemuziek en modeshows. Dubai Mall organiseert regelmatig festiviteiten zoals het Dubai Shopping Festival in januari en februari.

Baskatia (Old Dubai)

De Baskatia wijk wordt ook wel het Al-Fahidi district genoemd. Het werd in de 19e eeuw gebouwd door rijke Perzische kooplieden. Je zult versteld staan van de uitgesproken Arabische architectuur, de smalle straatjes die sterk doen denken aan vervlogen tijden, en een veel langzamere levensstijl in de geschiedenis van Dubai. Al Fahidi is de perfecte plek is om een paar uur weg te wandelen, en een goede gelegenheid om kennis te maken met de oude manier van leven die gangbaar was in Dubai.

Dubai Frame

Eén van de nieuwste aanvullingen op de sky-line van de stad is Dubai Frame. Dubai Frame ligt in Dubai’ s Zabeel Park, tussen het oude een nieuwe Dubai. Het bestaat uit een torenstructuur met een prachtig panoramisch uitzicht op de stad vanaf een hoogte van 150 meter. Een van de meest verrassende kenmerken is de ultramoderne glazen brug die de twee torens met elkaar verbindt. Dubai Frame is al snel een must-see attractie geworden.Over de Auteur

Op Dubaivakanties vindt je informatie over deze must see stad.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[201 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[99 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo