5 zaken om rekening mee te houden bij het trouwen in het buitenland - Artikelpost

5 zaken om rekening mee te houden bij het trouwen in het buitenland

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 513 | Aantal woorden: 448 | Datum: | 0 commentaar

Trouwen op een parelwit strand. Een helderblauwe zee op de achtergrond. Voor veel koppels is het een droom die uitkomt. Toch komt er veel regelwerk bij kijken. Zo moet je bijvoorbeeld toestemming vragen en verschillende documenten inleveren. Ben je daarna getrouwd? Dan moet je de huwelijksaktes nog in Nederland registreren en laten legaliseren. Trouwen in het buitenland? Met deze blog weet je zeker dat je niets vergeet.

Toestemming vragen aan land

Trouwen kun je natuurlijk niet zomaar doen. Hier heb je toestemming voor nodig. Van het land waar je wilt gaan trouwen om precies te zijn. Dit is namelijk niet altijd - als vreemdeling - mogelijk. Voor toestemming kun je bij de buitenlandse instantie terecht. Bij geen akkoord kan het huwelijk helaas niet doorgaan. Want ook trouwen op een Nederlandse ambassade is niet mogelijk.

Documenten regelen

Gefeliciteerd! Jullie mogen van het land in kwestie trouwen. Althans… alleen wanneer jullie hier een aantal documenten voor aanleveren. Denk aan een verklaring over jullie burgerlijke staat of een afschrift van de geboorteakte. Welke documenten je precies moet aanleveren, kan de buitenlandse instantie je het beste vertellen. Dit kan namelijk per land verschillen.

Verklaringen

In sommige landen vragen locale autoriteiten om verklaringen, die in Nederland niet gebruikelijk zijn. Denk hierbij aan een Verklaring van Huwelijksvoornemen, een Verklaring van Huwelijksbevoegdheid en een Ongehuwdverklaring. Hiermee bewijs je dat je graag wilt gaan trouwen, jullie volgens de Nederlandse wet met elkaar mogen trouwen en op dit moment niet met een ander getrouwd zijn. Voor deze documenten kun je bij een Nederlandse ambassade en de gemeente terecht.

Huwelijksakte registreren

Het ja-woord is gegeven en de weg naar huis wordt gemaakt. De eerste stap om jullie huwelijksakte rechtsgeldig te maken is door deze in Nederland te registreren. Dit doen jullie in de Basisregistratie Personen. Woon als Nederlander in het buitenland? Dan is dat helaas niet mogelijk. Het is in zo’n geval verstandig om het document in het Nederlandse register te laten schrijven. Dit kan bij de afdeling Landelijke Taken in Den Haag.

Huwelijksakte legaliseren

Met het registeren van jullie huwelijksakte ben je er nog niet. Deze moet ook nog gelegaliseerd worden. Dit laat je door de autoriteiten van het trouwland doen. Vervolgens zal de Nederlandse, diplomatieke vertegenwoordiging in het land de akte legaliseren.Over de Auteur

Specialist in het organiseren van trouwerijen in het buitenland

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[368 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[163 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[149 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo