FB pix Autovakantie Italie - Artikelpost

Autovakantie Italie

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 260 | Aantal woorden: 605 | Datum: | 0 commentaar

Italie is bij uitstek het vakantieland voor een zomerse autovakantie met de eigen auto. Heden ten dage zijn veel mensen niet meer zo van de verre reizen en het lang in een vliegtuig zitten voordat je op de bestemming bent.
Autovakantie Italie
Italie is goed aan te rijden en je kunt het aantal stops combineren met je verblijf en zo de lokale bezienswaardigheden ontdekken.

Veel mensen rijden door Duitsland en Zwitserland en kiezen dan voor een eerste stop bij een van de Noord Italiaanse meren. De bekendste zijn natuurlijk het Gardameer, het Lago Maggiore en het Como meer maar ook de andere meren waaronder het Iseomeer garandeert een verblijf met veel activiteiten zoals natuurlijk de watersport – huur een boot en verken het meer vanaf het water, de gezellige dorpjes waar het heerlijk slenteren is langs de vele winkeltjes, wandelen langs de oevers van het meer en natuurlijk een terrasje pakken of in een van de vele restaurants genieten van het echte Italiaanse eten.

Agriturismo Italie
Je kunt ervoor kiezen om een weekje te verblijven in een echte agriturismo waar op zichzelf al volop activiteiten worden ontwikkeld door het verbouwen van de druiven voor de huisgemaakte wijn of de verzorging van de olijfbomen, die in het najaar de olijvenpluk ondergaan voor de lokaal geproduceerde verse olijfolie. Vaak hebben de agriturismo locatie mooie en luxueuze appartementen waar je als gezin kunt verblijven of bij een kleinschalige accommodatie ook een heerlijke groepsvakantie met meerdere gezinnen kunt doorbrengen. Heerlijk genieten van het zwembad wat veelal op een panoramische plek op het landgoed is aangelegd of van de heerlijke lokale gerechten in het kleinschalige restaurant wat vaak aanwezig is op deze locaties.

Vakantiehuis Italie
Een tweede stop kan bijvoorbeeld in de regio Emilia Romana, waar de lekkerbekken onder ons hun hart kunnen ophalen – niet voor niets wordt het ook wel de buik van Italie genoemd – denk bijvoorbeeld aan de Bolognezer pastasaus, de Parmezaanse kaas en de Parmaham. Een verblijf in een vakantiehuis midden in de natuur waar je heerlijk van je eigen privé zwembad kunt genieten is een goede basis om van hieruit alle bezienswaardigheden van deze regio te ontdekken. In Parma bezoek je een Fattoria waar ze de beroemde kaas Parmigiano Reggiano produceren en natuurlijk kun je deze tijdens je bezoek ook proeven van deze kazen maar ook de ham Prosciutto di Parma, de beste ham van de wereld proef je uiteraard.
In de hoofdstad Bologna kun je fantastisch winkelen, fijn rondslenteren en heerlijk eten in een van de gezellige restaurants voor een heerlijk bord pasta zoals tortellini of tagliatelle onder het genot van een goed glas wijn.

Voor advies over de accommodaties en de juiste combinaties specifiek op uw wensen en situatie afgestemd, bezoek je de website van dé Italie specialist met het meest uitgebreide aanbod en een perfecte service Tritt-Italie.nl  

 

Over de Auteur

Tritt-Italie.nl is de auteur van dit artikel. Tritt was al bekend als Toscane en Sardinië specialist maar wordt steeds meer een Italië specialist.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[197 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[89 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo