FB pix Beau Vallon: de perfecte honeymoon bestemming - Artikelpost

Beau Vallon: de perfecte honeymoon bestemming

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1045 | Aantal woorden: 467 | Datum: | 0 commentaar

Beau Vallon: paradijselijk strand op de Seychellen

Beau Vallon is de naam van één van de meest bekende en langste stranden van Mahé, het grootste eiland van de Seychellen. Beau Vallon ligt in het noordwesten van Mahé, zo'n 3 kilometer van de hoofdstad Victoria in een enorme, gelijknamige baai. Vanaf het strand kan je het eiland Silhouette en het exclusieve North Island zien liggen. Het strand is enkele kilometers lang en strekt zich uit van het Hilton Northolme hotel in het noorden tot het Meridien Fisherman's Cove resort in het zuiden.

Het warme water is diep genoeg om in te zwemmen, alhoewel je voorzichtig moet zijn in de stukken waar vissers in hun kleine bootjes aan land komen. In het noordelijke gedeelte van het strand bevinden zich enkele perfecte pareltjes om te snorkelen. Met name rond de grote granieten rotspartijen, waar de Seychellen beroemd om zijn. Pas op voor de zee-egels tijdens eb, zelfs wanneer je flippers of waterschoentjes draagt.

Het strand is tamelijk vol gebouwd voor lokale begrippen. Er zijn 3 grote resorts en een aantal kleinere hotels en accommodaties. Voor de duidelijkheid: het is redelijk vol voor lokale begrippen en kan op geen enkele manier vergeleken worden met het massatoerisme dat we kennen in badplaatsen in Europa, Amerika of Azië. Een vol strand op de Seychellen betekent dat er ook andere mensen zijn, naast jij zelf. Als je de Seychellen wilt vergelijken met andere tropische bestemmingen dan is het overal nog steeds erg rustig, relaxed en exclusief.

Gedurende de middaguren vind je vissers die hun vers gevangen vissen in allerlei kleurtjes in de schaduw van de grote Takamaka bomen verkopen. Ook zijn er stalletjes waar lokale vruchten verkocht worden. Er is weinig heerlijker dat een verse cocosnoot die voor je ogen wordt open gehakt en voorzien wordt van een paar rietjes.

Beau Vallon is een prachtig strand dat niet compleet verlaten is. Met een aantal goede restaurantjes aan of bij het strand is het een perfecte plek om je vakantie op de Seychellen te beginnen. In het dorpje, dat vernoemd is naar het strand, vind je naast restaurants, ook een Pin-automaat, enkele kruideniertjes, en een politiebureau, welke allemaal rond het centrale kruispunt liggen.

Het strand leent zich uitstekend voor romantische wandelingen 's nachts, wanneer de sterren aan de hemel fonkelen en de golven op het strand breken. Kortom Beau Vallon is een perfecte bestemming voor een huwelijksreis of een romantische trip.Over de Auteur

I Love Seychelles is een informatieve reisblog over de Seychellen. Lees meer hier over Beau Vallon en andere plaatsen en stranden op de Seychellen.

Een van onze favoriete accommodaties op het Beau Vallon strand is Clef des Iles, waarover wij een review geschreven hebben.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[197 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[89 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo