Beleef geschiedenis in Narbonne - Artikel Post - Artikel Marketing

Beleef geschiedenis in Narbonne

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 450 | Aantal woorden: 508 | Datum: | 0 commentaar

Het bezoeken van historische steden is altijd bijzonder. Toch wordt het leuker als je er geen massale stroom toeristen tegen komt. Voor wie rust wil maar wel iets wil zien moet in de regio Languedoc Roussillon een bezoekje brengen aan Narbonne. Narbonne is een Zuid-Franse stad een klein stukje landinwaarts. Het is een historische stad met veel verschillende cultuursinvloeden. Deze invloeden zijn ook terug te zien in de gebouwen in de stad. Eén van de mooiste gebouwen in de stad is het aartsbisschoppelijk paleis. Ooit is men begonnen met het bouwen ervan in de 12e eeuw en pas in de 14e eeuw werd de laatste steen gelegd aan de derde toren.  Het paleis was ooit het kasteel van de stad Narbonne. De hoogste toren is bijna vijftig meter hoog en geeft een prachtig uitzicht over Narbonne. Het gebouw ging van kasteel naar paleis en is van paleis naar museum gegaan. Vandaag de dag wordt het nog steeds al museum gebruikt.

 

(neo)Gotisch

Een ander mooie gebouw in Narbonne is de kathedraal. Opgebouwd in de 13e en 14e eeuw en later in de 18e eeuw gerestaureerd. Deze restauratie was nodig omdat het gebouw beschadigd was door de beeldenstorm. De kathedraal dient nu al bewaker van de kerkschat van Narbonne. De kathedraal heeft spitse bogen en gewelfde plafonds, dit is kenmerkend voor de gotische stijl. De gotische stijl loopt ook door in een ander gebouw, het stadhuis van Narbonne. Het is geen pure gotische stijl, het is een aftakking ervan, neogotisch. Dit gebouw is ook een stuk jonger dan de eerder genoemde gebouwen, het stadhuis is van de 19e eeuw.

 

Zon, zee, strand en hutje

 

Aan architectuur komt het niet te kort in Narbonne. De stad biedt veel stijlen en is daarom zeker de moeite waard om een kijkje te nemen. Om de dag wat luchtiger af te sluiten is er vlakbij Narbonne een strandje waar je heerlijk tot rust kunt komen. Twintig kilometer naar het zuiden, vanaf Narbonne, vind je het gezellige plekje Gruissan Plage. Het strandje heeft haar filmdebuut ook al gehad. Er zijn scènes opnemomen van de film Betty Blue (1986). Er staan bij het stand ook schattige strandhutjes op pilaren, zoals je ze ook altijd ziet in de reisgidsen. Als de nog een wandeling wil maken, ga dan naar de berg boven Gruissan Plage. Daar ligt een ruïne die uitzicht geeft over de stad. Er zijn genoeg campings die niet al te ver van Narbonne en Gruissan Plage liggen.Over de Auteur

Ik ben fervent vakantieganger en ik ben gek op de mooie plekjes van Europa.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[172 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[168 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[121 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo