FB pix Best bezochte parken ter wereld - Artikelpost

Best bezochte parken ter wereld

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1527 | Aantal woorden: 737 | Datum: | 1 commentaar

 

Van natuurparken tot pretparken, sommige zijn zo indrukwekkend dat ze jaarlijks miljoenen bezoekers van over de hele wereld trekken. Ondanks dat het behoud natuurschoon voor velen belangrijker is dan het behoud van pretparken, trekken deze laatste jaarlijks toch miljoenen bezoekers meer!

DisneyDisney parken

De Disney parken nemen meerdere malen de hoogste plek in op de lijst van meest bezochte pretparken. Zo staat op nummer 1 van de lijst Magic Kingdom bij Walt Disney World in Orlando, Florida. Het park is dan ook het meest indrukwekkendste Disney park. Het trekt jaarlijks meer dan 17 miljoen bezoekers.

Ook op de tweede,  derde en vierde  plaats in de lijst met meest bezochte parken staan Disney parken. De nummer 2 is Disneyland in Anaheim, California. Dit park trekt bijna 15 miljoen bezoekers per jaar. Op nummer 3 staat Tokyo Disneyland met iets meer dan 14 miljoen bezoekers per jaar. Nummer 4 is Disneyland Parijs met meer dan 12.5 miljoen bezoekers per jaar.

Universal Studio

Ook Universal Studio weet jaarlijks veel bezoekers te trekken. Deze parken baseren hun attracties op hun meest populaire films. Ze hebben vier parken die staan in Hollywood, Orlando, Singapore en Japan.

Het park dat de meeste bezoekers trekt is Universal Studio Japan en ligt in Osaka. Dit pretpark staat op de 5e plaats in de lijst en trekt 8.300.000 bezoekers per jaar. In plaats van films zijn de attracties daar vaak gebaseerd op anime, zoals One Piece.

Universal Studio in Florida komt met 6,2 miljoen bezoekers uit op de 7e plaats. Naast de gebruikelijke attracties kan je ook meekijken achter de schermen van je favoriete programma’s. Ook leer je er hoe special effects zoals aardbevingen, overstromingen en branden gemaakt worden op de set.

Everland

Ondanks dat dit park niet onderdeel is van een keten en niet op de meest gunstige plek ligt voor iedereen, weet het toch 6.6 miljoen bezoekers te trekken elk jaar. Everland ligt in Seoul, Zuid Korea en heeft alles te bieden. Naast een hoop attracties als achtbanen hebben ze ook dierentuinen en natuurlijk een heleboel shows. Het grootste deel van de bezoekers komt uit Oost Azië.

Great Smoky Mountains

Dit nationaal monument trekt meer bezoekers dan welk ook. Het trekt 9 miljoen bezoekers per jaar, wat twee keer zoveel is dan welk nationaal park dan ook.

Het gebergte ligt in het zuiden van de Apalachen, op de grens van Noord Carolina en Tennessee. Deze berg in het oosten van de Verenigde Staten heeft een top van 2025 meter hoog.

De bijzonderheid van dit gebergte is de nevel die boven de toppen van de berg hangt. Ook het feit dat een groot deel van de berg beschermd is, kan reden voor mensen zijn om dit monument te bezoeken.

Grand Canyon

Deze bekende kloof weet jaarlijks 5 miljoen bezoekers per jaar te trekken. Niet erg veel als je na gaat dat wereldwijd men dit landschap kent. De canyon wordt vooral bezocht voor het mooie uitzicht en vanwege zijn unieke opbouw ook door geologen.

De Grand Canyon is een van de eerste nationale parken in de Verenigde Staten. Sinds 1979 staat de Canyon op de Werelderfgoedlijst.

Tot slot

Een nadeel van deze parken is, dat de entree vaak duur is. Een bedrijfsuitje zal je er dan ook niet gauw plannen. Wanneer je kijkt naar de afstand van deze locaties is een meeting in Eindhoven toch je beste optie.

 Over de Auteur

Schoonheid is overal in alle vormen.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo