Bezoek eens een waddeneiland zoals Ameland! - Artikelpost

Bezoek eens een waddeneiland zoals Ameland!

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 147 | Aantal woorden: 637 | Datum: | 0 commentaar

Heb jij alles in Nederland al gezien? Volgens mij niet! Het is tijd om eens de waddeneilanden in Nederland te bezoeken. Elk eiland heeft zijn eigen charme en zijn stuk voor stuk waard om te bezoeken. Dan is Ameland een leuk eiland om mee te beginnen.

Zon, zee en strand

Waarom is Ameland nou zo leuk om mee te beginnen? Het begint allemaal bij het prachtige Holwerd, waar je met een comfortabele veerboot naar het eiland wordt gebracht. Je zit zo ongeveer 50 minuten op de boot, waarna je op Ameland aankomt. Je kan hier heerlijk over de duinen, het bos en het strand wandelen. Het is mogelijk om een fiets te huren en het gehele eiland te verkennen. Je zou bijvoorbeeld elke dag een ander dorp kunnen bezoeken en hier de gehele dag vertoeven. De mogelijkheden zijn eindeloos en jij bent degene die dat kan gaan invullen! 

De dorpen

Als je wilt genieten van prachtige straatjes, huizen en de centra van deze dorpjes is het ideaal om ze allemaal te bezoeken. Elk dorp heeft zijn eigen trekpleisters die je gezien moet hebben. Een leuk voorbeeld daarvan is de vuurtoren van Ameland, die in Hollum staat. Of je kunt naar het Natuurcentrum in Nes of kan je blokarten als het hard waait. Hou je van actieve uitjes? Ga lekker mountainbiken over het eiland heen! Ideaal voor wat oudere kinderen of als je het eiland met je vrienden bezoekt.

Andere activiteiten

Naast op het strand liggen, wandelen of dorpjes bezoeken zijn er natuurlijk nog vele andere dingen te doen op het eiland. Maar die moet je dan wel zien te vinden! Heb je er al over nagedacht om een museum te bezoeken op het eiland? Je kan bijvoorbeeld naar het bunkermuseum of naar het cultuurhistorisch museum Sorgdrager. Dat maakt je last minute Ameland toch weer een stuk leerzamer. Ook kan je naar de mosterdmolen of het brandspuithuuske om meer te leren over de cultuur op Ameland.Over de Auteur

Ik vind de waddeneilanden erg mooie eilanden en Ameland is de mooiste! Hier is waarom!

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[329 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[184 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[143 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo