FB pix Reizen in Azie - Artikelpost

Reizen in Azie

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 977 | Aantal woorden: 591 | Datum: | 0 commentaar

Azië is een bijzonder werelddeel, een thuis voor veel diverse volkeren, religies, gewoontes en gebruiken. Aangezien het steeds eenvoudiger en betaalbaarder is om verre reizen te maken is dit continent dan ook erg in trek bij, vaak jonge, westerse toeristen. Landen zoals Vietnam en de Filipijnen staan bekend om hun gastvrijheid. De specerijen en kookkunsten van Indonesië en India zijn wereldberoemd en het technisch vernuft van de Japanners is fascinerend. De diversiteit aan flora en fauna is daarnaast ook immens, met wellicht het indrukkwekkende Himalaya gebergte als absoluut hoogtepunt. Dit ‘dak van de wereld’ met de beroemde ‘Mount Everest’ is voor vele avonturiers en avontuurlijke toeristen een immens populaire bestemming. Over de reismogelijkheden in Azië is dan ook eindeloos veel te schrijven. Twee bijzondere bestemmingen waar ik kennis mee heb mogen maken zijn Japan en Indonesië.

Indonesië wordt ook wel de ‘gordel van smaragd’ genoemd en kent een enorme hoeveelheid aan grote en kleine eilandgroepen. Het land ligt aan weerszijden van de evenaar waardoor Indonesië een gevarieerd landschap kent van regenwoud tot besneeuwde bergtoppen. De republiek Indonesië is de grootste archipel ter wereld en is een thuis voor ruim 215 miljoen Indonesische inwoners. Een groot deel van de bevolking is Islamitisch, maar ook het Hindoeïsme is terug te vinden op de eilanden. Reizen Indonesië is een ervaring op zich. Hoogtepunten zijn ontmoetingen met de illustere komodovaraan die alleen in Indonesië voorkomt. Ook de wereldwijd als mensachtige aap bekende Orang Oetang leeft in dit land. Geniet van moderne en van oudsher doorgegeven muziek en dans van de gastvrije inwoners van Indonesië en geniet vooral van het moment zelf, zoals echte Indonesiërs dat kunnen.

Japan staat in groot constrast met Indonesië. Japan betekent letterlijk ‘de oorsprong van de zon’, wat te verklaren is uit het feit dat de zon in het oosten opkomt. Japan maakt wereldwijd furore met allerlei technisch vernuft, zoals de ‘bullet train’. Het netwerk van deze treinsoort verbind de hoofdstad Tokio met de omliggende grote steden van het land. Omdat deze trein ruim 320 mijlen per uur haalt is het reizen in dit land eenvoudig en snel. Een Japan rondreis individueel is dan ook zeer aan te raden. Het land heeft vele interessante en fascinerende bezienswaardigheden te bieden. De herinnering aan Hiroshima of de culturele climax in Kyoto zijn maar enkele voorbeelden. De metropool Tokio is de stad met het keizerlijke paleis van de vroegere heersers van dit eilandrijk. Culinair is het hier ook genieten, met het wereldberoemde sushi als meest bekende voorbeeld.

Over beiden landen is immens veel te schrijven. Uiteindelijk is het de ervaring zelf die recht doet aan deze fascinerende bestemmingen in Azië.Over de Auteur

Mirjam,

Student Aziatische geschiedenis en reisliefhebber.
Azie is mijn en ik wil nog vele landen van dit continent ontdekken.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo