FB pix Botswana reizen - Artikelpost

Botswana reizen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 2538 | Aantal woorden: 365 | Datum: | 0 commentaar

De Republiek Botswana is een land, met een rijke geschiedenis, in Afrika. Botswana heeft ruim 2 miljoen inwoners. De diamantindustrie domineert de Botswaanse economie. Doordat deze industrie domineert betekent het wel dat het een van de meest robuuste economie in Afrika is. Gaborone is de hoofdstad van Botswana en is tevens ook de grootste stad van het land.

Botswana bestaat voornamelijk uit dorre hoogvlakte. De hoogvlakte is ongeveer 1 kilometer hoog. Enkele heuvels zijn terug te vinden in het oosten. Van het zuiden tot het westen is de Kalahari woestijn te vinden. Het noordwesten van het land heeft de rivier Okavanga wat uitmondt in een groot moerasland. Botswana heeft een subtropisch klimaat, maar perioden van grote droogte komen ook regelmatig voor. De regenval is vrij laag al ga je het vergelijken met dat van Nederland. Zo heeft Nederland een regenval van ongeveer 69 tot 90 cm per jaar. In Botswana ligt dit maar tussen de 20 en 64 cm. Afhankelijk van waar je bent. Een rondreis Botswana zou een hele mooie en rijke ervaring zijn. Dit komt omdat, zoals eerder genoemd, het land heel erg varieert. Er zijn moerasgebieden, woestijngebieden en dorre hoogvlaktes. Zo is het dus een zeer gevarieerde optie voor een rondreis.

Mocht je niet het hele land door willen reizen en graag op een plek blijven is het ook goed mogelijk om een safari Botswana te doen. Dit kun je bijvoorbeeld doen in Pilanesberg National Park. Hier kun je een safari doen tussen de 2 en 5 dagen. Er zit dan ook nog verschil in of je in de zomer of winter gaat. Het winter seizoen is het beste, omdat het dan warm weer is en de dieren over het algemeen beter te zien zijn. Daarnaast is het ook paarseizoen. In de zomer is het ook absoluut geen slecht weer, maar zal er een grote hoeveelheid regen vallen.Over de Auteur

Geïnteresseerd in safari's en rondreizen en kwam zo terecht op Botswana.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[204 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo