FB pix Op vakantie naar Brazilië? - Artikelpost

Op vakantie naar Brazilië?

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1684 | Aantal woorden: 497 | Datum: | 0 commentaar

Als je een vakantie naar Brazilië al in de planning hebt staan of je zit er over na te denken om daar naartoe te gaan, dan moet je een aantal dingen weten. Allereerst is het land zeer groot en zou het dus zonde zijn om slechts 1 plek te gaan bezichtigen. Het beste is dus om een rondreis te maken, als je tenminste wat van het land wilt zien. Als je alleen een strandvakantie wilt natuurlijk niet, maar daarvoor ga je niet helemaal naar Brazilië toch?

Er is in Brazilië zoveel moois te zien en te beleven dat je aan een paar weken vakantie eigenlijk niet genoeg hebt. Maar voor de (korte) tijd dat je er bent wil je er natuurlijk zoveel mogelijk uit halen. Zo moet je absoluut in het Amazonegebied zijn geweest met z’n schitterende flora en fauna. Of de schitterende watervallen van Foz do Iguaçu. Andere beroemde plekken zijn Rio de Janeiro, São Paulo, Brasília en de Pantanal.

Misschien vraag je je af in welke tijd van het jaar je het best naar Brazilië op vakantie kunt gaan in verband met het klimaat. Het antwoord is simpel. Je kunt namelijk het hele jaar door genieten van hoge temperaturen. Vanwege de ligging is het vrijwel altijd warm in Brazilië, maar heerst er wel een vochtig klimaat.

Wat heel belangrijk is bij een vakantie naar Zuid-Amerika zijn de inentingen. Alhoewel ze niet verplicht zijn gesteld is het toch zeer aan te raden om je te laten inenten. Regel dit wel ruim van tevoren, want soms duurt het even voordat de werking ook daadwerkelijk intreedt.

Zorg ervoor dat je je reisdocumenten goed op orde hebt. Als je gewoon voor een korte vakantie naar Brazilië gaat heb je een paspoort nodig die nog minstens 6 maanden geldig is nadat je terug bent in Nederland. Als je van plan bent om langer te blijven dan 3 maanden is een visum verplicht.

Verder is het raadzaam om in Brazilië altijd goed op te letten. Er heerst veel armoede in het land, dus criminaliteit is er aan de orde van de dag. Hier in Nederland natuurlijk ook, maar daar val je extra op als toerist. Laat dure sieraden dus beter thuis en ga 's avonds niet op straat ronddolen, maar pak een taxi!
Over de Auteur

De auteur gaat zelf lekker naar Brazilie op vakantie.

Nog wat kleine dingetjes. Die zijn ook wel handig om te weten.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: 5.0
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[201 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[100 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo