Brugge is leuk - Artikelpost

Brugge is leuk

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 112 | Aantal woorden: 378 | Datum: | 0 commentaar

Voor veel Belgen is dit de mooiste stad van België. De historische binnenstad telt een hoop winkels en dat is één van de voornaamste redenen waarom een hoop Belgen trekken richting de stad. Helaas zal een groot deel van het binnenlandse toerisme enkel en alleen de winkelstraat bewandelen. Zonde, want Brugge heeft een hoop te bieden. Sterker nog! We raden je aan om een hotelovernachting te boeken. Zo kan men de stad in alle rust ontdekken. We tonen de schoonheid van de stad aan door middel van enkele prachtige plaatjes. Het historische centrum is trouwens opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO, volkomen terecht.

Aan bezienswaardigheden geen gebrek in Brugge. Het centrale punt is de grote markt met het Belfort. Op een hoogte van zo'n 80 meter kan men genieten van een prachtig panoramazicht over de stad. Eerst zal men wel de 366 trappen moeten bedwingen. De Brugse reien, de Bonifaciusbrug, de Basiliek van het Heilig Bloed en het Begijnhof zijn andere zaken die men tijdens een weekendje Brugge zeker eens moet bekijken. Niet enkel Brugge, maar ook het Brugse ommeland heeft wat te bieden. Net daarom kan het interessant zijn om eens een hotelovernachting te boeken. Op die manier kan men de stad en de omgeving ten volle ontdekken. In Brugge kan men een (elektrische) fiets huren en genieten van de streek. 

Tips

Zak je met de wagen af richting Brugge? Zoek dan op voorhand even op waar het mogelijk is om de wagen achter te laten. De laatste jaren zijn (zeker vervuilende) wagens niet meer welkom in de centra van grotere steden. Niet zo ver van het centrum kan men trouwens nog gewoon gratis parkeren, onbeperkt in tijd. Een unicum!

Brugge wordt vaak gezien als een romantische stad. De smalle steegjes, historische gebouwen en prachtige pleinen helpen bij het creëren van een romantische setting8 Romantiek of niet, maak er alvast een leuke citytrip van!Over de Auteur

Reizen is leuk!

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[329 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[184 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[143 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo