FB pix Citytrip naar Londen - Artikelpost

Citytrip naar Londen

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 976 | Aantal woorden: 659 | Datum: | 0 commentaar

De donkere, koude Nederlandse winter zit er weer op. Het is voorjaar. Het is tijd voor nieuwe ontdekkingen. Een geschikte periode voor een stedentrip. De stad komt weer tot leven. Allerlei buitenactiviteiten worden daar weer georganiseerd. Het personeel in de warenhuizen, theaters en restaurants is nog niet toeristmoe en ontvangt klanten en gasten vrolijk en gastvrij. Een stedentrip naar Londen is dus een uitstekende keuze.

Voorjaar in Londen
De winter in Londen kan koud en guur zijn. Wordt het echter eenmaal lente dan verandert de stad in een actieve wereldstad. Pleinen en straten raken weer vol met gezellig winkelende en luchtig geklede mensen. In Hyde Park bloeien al de voorjaarsbloemen; in Speaker's Corner worden enthousiast de eerste redevoeringen weer gehouden. Een wandeling in het voorjaarszonnetje langs de Theems is zeker de moeite waard.

Londen, een economische en culturele metrapool
Londen is de hoofdstad van zowel Engeland, Groot Brittannië, als het Gemenebest. Met ruim 7,5 miljoen inwoners is Londen vergelijkbaar met steden als Parijs, Rome en New York. In de City of London, de historische stadskern van Londen (slechts een square mile = 2,5 km2 groot), zijn vestigingen van alle belangrijke financiële instellingen gevestigd. Hiermee is Londen economisch te vergelijken met Wall Street in New York. Met een citytrip naar Londen maakt u kennis met een wereldstad met heel eigen tradities. Aan de ene kant monumentale, historische gebouwen als de Tower of London, Palace of Westminster, Westminster Abbey met haar Big Ben en Saint Margaret’s Church. Architectuur, dat kenmerkend is voor een stad met een koningshuis dat, binnen het Gemenebestverband, het staatshoofd levert aan maar liefst 54 landen. Tegelijkertijd is Londen een stad van tradities. Let eens op de politieagenten (Bobby’s) met hun speciale helmen, bezoek de parades en de wisseling van de wacht bij Buckingham Palace, eet fish and chips of geniet van een high tea in een knus Londens eettentje. Laat het je overkomen. Ook het transport binnen Londen heeft een rijke traditie. Een rit in het oudste en meest uitgebreide metrostelsel, in de rode dubbeldekbus, de typische zwarte Londense taxi of de echte traditioneel getrokken paardenkoets inclusief koetsier met dophoed. Je kunt het allemaal beleven in “the city of London”.

Londen, een unieke winkelstad
Londen is een Walhalla als je van shoppen houdt. Een waar winkelparadijs. Enorme warenhuizen als Selfridges, Harrods en Burlington Arcade kunnen je een hele dag winkelplezier bezorgen. Maar ook in de wijken zelf, zoals Soho met het bekende Chinatown, Oxford Street of Covent Garden vindt men honderden gewone en buitengewone winkeltjes om urenlang te snuffelen. Of geeft u de voorkeur aan Westfield Londen met een winkelgebied van maar liefst 265 speciaalzaken, met een champagnebar, 50 eetgelegenheden met nationale en internationale gerechten, een bioscoop met 16 zalen en een indrukwekkend centrum met een uniek aanbod van evenementen en activiteiten.

London by night
Een citytrip Londen brengt u naar een van de meest sfeervolle steden van Europa. De mogelijkheden voor een onvergetelijke avond zijn hier bijna eindeloos. Genieten van de prachtige verlichte gebouwen, zoals Tower Bridge en The Houses of Parliament; of een ritje in de mooi verlichte London Eye aan de oever van de Theems. En wat te denken van een heerlijk diner of gewoon een glaasje in een van de restaurants of Engelse pubs op Trafalgar Square of Piccadilly Circus.
Londen, met name West End, herbergt een groot aantal theaters. Er is een ruime keuze uit moderne en klassieke muziek-, toneel-, musical- en muziekuitvoeringen. Musicals als The Cats en Les Misérables draaien er al meer dan twintig jaar; The Mousetrap zelfs al 60 jaar!

Over de Auteur

Ronald Molenaar is een freelance tekstschrijver.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[206 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[104 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo