FB pix Community Based Tourism - Artikelpost

Community Based Tourism

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 973 | Aantal woorden: 720 | Datum: | 0 commentaar

 

Adelante Community Based Tourism!

 

Verblijven bij een inheemse gemeenschap in Ecuador en op deze manier kennis maken met de eeuwenoude cultuur en natuur van de lokale bevolking. Pachijal Tours is een kleine Ecuadoriaanse Touroperator die zich inzet voor dit soort toerisme, ‘Community Based Tourism’! Pachijal Tours helpt lokale kleine gemeenschappen de wereldmarkt te bereiken doordat ze aangesloten zijn bij FEPTCE (verbond voor community based toursim).

 

Community Based Tourism is vooral bedoeld voor de reiziger die massatoerisme wil mijden en de traditionele cultuur van de lokale bevolking wil leren kennen. Bovendien worden op deze manier inheemse gemeenschappen in stand gehouden en kunnen zij hun eeuwenoude cultuur en natuur bewaren. Community Based Tourism is een interessant onderwerp voor de toeristische sector, die altijd opzoek is naar innovatie en originaliteit.

 

Inheemse gemeenschappen in Latijns Amerika staan op zich zelf, alles binnen de gemeenschap is gebaseerd op de gezamenlijke beslissingen van de inwoners. De connectie tussen de touroperator en de inheemse gemeenschap kan gezien worden als onderhandelingspartner voor een sociaal complexe verbinding in een democratisch kader en niet alleen als een zakelijke partner. De onderhandelingspartner moet als gelijke gezien en behandeld worden, zo is een redelijke vergoeding voor de geleverde diensten net zo belangrijk als het aanbieden van een kwalitatief goed product. Op deze manier kunnen verschillende culturen elkaar ontmoeten en samen een nieuwe ervaring voor de reiziger ontwikkelen.

 

Ecuador is een pionier in ecotoerisme. Dit is natuurlijk geen verrassing als je kijkt naar de prachtige natuur. Met de ontwikkeling van Community Based Tourism is Ecuador ook hier leider in. Nog niet veel commerciële ondernemingen zijn klaar voor deze positieve verandering in het toerisme, daarom kun je spreken van enorm veel moed om zich op het Community Based Tourism te storten.

 

Pachijal Tours is ontstaan door de persoonlijke NGO-ervaring van de oprichters en staat voor ecotoerisme en liefde voor natuur en cultuur. In dit kader werd Eco & Bird lodge Reserva Ecologica Pachijal in Mindo gebouwd. Pachijal Tours staat open voor nieuwe ontwikkelingen zoals Community Based Tourism.

 

In aanvulling op het aanbod in birdwatching breidt Pachijal Tours uit met Community Based Tourism. Dit type toerisme wordt door de positieve ervaringen van de eerste ‘pioniers’ meer en meer een begrip. De inheemse gemeenschappen kunnen hun eigen situatie sterk verbeteren, zonder verstoring van hun cultuur en dagelijks leven.

 

Pachijal Tours en andere interessante artikelen zijn te vinden in het Nederlands op ecuador-reizen.pachijaltours.com, tevens vindt u hier het hele aanbod.

 

Contact:

Pachijal Tours

Alejandro Valdez 411 y Avenida Gasca

Quito Ecuador

 

+593 99 54 61 64 (Ecuador)

+39 335 56 02 003 (Italië)

 

nicolette@pachijaltours.com (nederlands)Over de Auteur

Nicolette Pachijal werkt voor Pachijal Tours Nederland en zet zich op deze manier in voor Community Based Tourism.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo