FB pix Culinaire stedentrip Madrid - Artikelpost

Culinaire stedentrip Madrid

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1228 | Aantal woorden: 454 | Datum: | 0 commentaar

 

Madrid is een geweldige stad om te relaxen en wat cultuur op te snuiven, maar zeker ook op culinair gebied is een stedentrip Madrid een bezoekje waard en zult u versteld staan van de vele verschillende lekkernijen en gerechten.
Culinair Madrid
Madrid staat voornamelijk bekend om veel vlees, met name worst, eieren, vis, en stoofpotjes. Probeer eens de traditionele Cocido Madrileno, een typische stoofpot van Madrid. Voor de Spanjaarden is de lunch het belangrijkste moment van de dag. De lunch begint rond 13.00 uur en kan dan gerust drie uur lang duren. De meeste Madrilenen zullen dan ook pas rond 22.00 uur weer trek hebben in het avondeten. Van Tapasbar tot trendy restaurants. Madrid heeft veel te bieden op het gebied van eten. Zoekt u een goed en lekker restaurant. Ga dan het restaurant of bar binnen waar veel Madrilenen te vinden zijn. Dit zijn vaak de er wat simpel uitziende gelegenheden.

Tapas
Denk je aan Spanje dan denk je aan Tapas. Van origine waren tapas bedoeld als een klein hapje bij een drankje. De eigenaren van de restaurants en cafés hadden bedacht dat klanten die een hapje eten bij hun drankje, meer gaan drinken en pas later gaan eten. Dus verdienden ze meer aan hun klanten. Er kwamen steeds meer verschillende soorten tapas. De bekendste Tapas zijn Chorizo (Spaanse worst), inktvis, omelet met aardappeltjes en ansjovis. Tapas horen staand genuttigd te worden aan de bar, tezamen met een drankje. De tapas in Madrid vertegenwoordigen alle regio's van Spanje omdat Madrid bevolkt is door een mengelmoes van immigranten.

Er bestaan zelfs speciale "tapas tours" waarbij je met een gids de beste tapasbars van Madrid bezoekt. Otdekt u liever zelf wat er op tapas gebied te vinden is in de Spaanse hoofdstad, breng dan eens een bezoek aan de wijken Chueca en Sol. Hier zijn op elke straathoek wel tapasbars te vinden. Doe net als de Madrileen en bezoek tenminste vijf bars of tapaskramen per avond.

Oudste restaurant ter wereld
Wilt u culinair met een stukje cultuur combineren, breng dan eens een bezoek aan het oudste restaurant ter wereld genaamd Botin aan de Calle de las Cuchilleros 17 (vlakbij Plaza Mayor). Deze eetgelegenheid bestaat sinds 1725 en u kunt hier genieten van heerlijk zacht vlees en de diverse oude attributen en inrichting bewonderen.

Over de Auteur

Ronald Molenaar is een freelance tekstschrijver.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo