De 4 leukste schoolreisjes - Artikelpost

De 4 leukste schoolreisjes

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 297 | Aantal woorden: 840 | Datum: | 0 commentaar

Je kent het vast nog wel van vroeger: het jaarlijkse schoolreisje. Even een dag niet naar school, maar iets leuks doen met de klas. En het was ook altijd zo ontzettend gezellig. Veel kinderen kijken dan ook altijd het hele jaar uit naar dit moment. Ben jij nog op zoek naar originele ideeën? 
Kamperen

Voor dit schoolreisje zal je iets meer tijd moeten uittrekken, maar het is wel erg leuk om te doen. Het lijkt wellicht meer een schoolkamp, maar wanneer je voor één nacht gaat kan dit ook prima als uitje lijkt mij zo. Zet samen met de kinderen alle tenten op en ga daarna aan de slag met diverse actieve spellen. Is er water in de buurt? Ga op kanotocht of laat ze een vlot bouwen. Wanneer het lekker weer is, doet zwemmen het ook altijd goed. Ook fietsen of wedstrijdjes boogschieten zijn erg leuk. ‘S avonds zelf vuurtjes maken en gezellig met zijn allen eten en dit uitje zal zeker geslaagd zijn!


Varen

Niet veel kinderen zullen regelmatig varen. Sommigen hebben dit wellicht nog nooit gedaan. Daarom kan dit een erg leuke optie zijn. Ga met een rondvaartbootje door Utrecht of Amsterdam, pak de zeilboot in Friesland of ga met kleine fluisterbootjes de wateren van Giethoorn op. Achteraf gezellig pannenkoeken eten en de kinderen zullen met een tevreden gevoel weer richting huis gaan. 

 

Dierentuin
Kinderen en dierentuinen zijn vrijwel altijd een goede combinatie. Gelukkig is het aanbod in ons land extreem uitgebreid. Zo valt er altijd wel iets nieuws te ontdekken. Ga bijvoorbeeld naar Artis, Burgers’ Zoo of het nieuwe Wildlands. Hier ontdekken kinderen de dieren op een net iets andere manier. Ga op safaritocht, maak een ritje in de achtbaan of maak een tocht over de rivier. Andere opties zijn SEA LIFE scheveningen of het Dolfinarium. Deze parken laten de kinderen kennismaken met alles wat onze onderwaterwereld te bieden heeft.

Nemo Science
Op zoek naar een wat meer intellectuele dag? Breng dan eens een bezoek aan dit museum. Kinderen van alle leeftijden kunnen zich hier de hele dag vermaken met alles omtrent wetenschap en technologie. Ontdek bijvoorbeeld hoe bliksem ontstaat of waarom we soms dingen zien die er niet zijn. Doordat de kinderen ook zelf aan de slag kunnen met vanalles is het naast een plezierige dag ook nog eens ontzettend leerzaam. 

Over de Auteur

Marien

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[354 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[147 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[122 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo