De Ansichtkaart - Artikel Post - Artikel Marketing

De Ansichtkaart

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: Ninakroest
Gezien: 610 | Aantal woorden: 345 | Datum: Mon, 21 May 2012 | 0 commentaar

Iedereen kent hem, de ansichtkaart. Waar vroeger deze typerende kaart de naam aanzichtkaart droeg, is deze term tegenwoordig uit de taal verdwenen. Een ansichtkaart is een kaart met op een zijde een afbeeldig en op de andere zijde ruimte voor een nog te schrijven tekst. Hieronder zal ik drie type ansichtkaarten bespreken.

De perfecte vakantiekaart


Ansichtkaarten zijn vooral bekend als de-perfecte- vakantie kaart. Wanneer mensen op vakantie zijn kopen ze een ansichtkaart die de vakantiebestemming op een zo goed mogelijke manier afspiegelen. Ansichtkaarten worden dan ook vaak zo bewerkt dat alleen de positieve kanten van een bestemming eruit springen. Fotomanipulatie is zelfs geen uitzondering op ansichtkaarten.

De kunstzinnige ansichtkaart


Een ansichtkaart kan echter ook als een klein kunstwerkje dienen. Vakantiebestemmingen of gebeurtenissen worden op een kunstzinnige manier afgebeeld. Sommige mensen vinden dat een geschilderd afbeelding van een vakantiebestemming het vakantiegevoel beter weerspiegeld dan een of andere bewerkte foto.

De humoristische foto


Het laatste type ansichtkaart is de humoristische ansichtkaart. Vooral in de vakantiebestemmingen waar veel jongeren komen zie je veel van deze humoristische kaarten. Op deze kaarten wordt vaak een stereotype (van een bestemming) op een grappige en spottende manier afgebeeld. Seksueel getinte grappen zijn daarop geen uitzondering.

Als je deze drie groepen bekijkt zie je eigenlijk ook drie soorten mensen. De eerste groep (de-perfecte-vakantie kaart) is de persoon die graag aan andere laat zien hoe mooi het er is. Deze groep zal bestaan uit de meeste mensen tussen de 20 en 50. De tweede groep mensen wil attent zijn en het vakantiegevoel laten zien. Deze groep mensen valt in de leeftijdsgroep van 25-90 die erg houden van cultuur. De laatste groep is de groep jongeren tussen de 16-24 die op vakantie gaan om te feesten.

Over de Auteur

Nina Kroest is een echte ansichtkaart kenner.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Jouw naam:


Jouw email:


Commentaar

Type de code over die je hieronder ziet (beveiliging tegen Spam en geautomatiseerde aanmeldingen)

Visual CAPTCHA


Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[308 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[112 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[101 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed
bvvught
[66 geplaatste Artikelen] feed
JennyL
[59 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo