De beste vakanties voor échte topsporters - Artikelpost

De beste vakanties voor échte topsporters

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 193 | Aantal woorden: 947 | Datum: | 0 commentaar

Ben je van plan om een vakantie te gaan combineren met een serieuze sportprestatie? Dan is dit lijstje zeker iets voor jou. Let wel: dit zijn niet zomaar sportactiviteiten. Alleen voor de echte atleten! Lees gauw verder voor onze top tips.

 

 

 

Alpe d’HuZes

Opgeven is geen optie. Dat is het motto van dit unieke sportevenement. Ieder jaar gaan 5000 deelnemers deze uitdaging aan met één gezamenlijk goed doel: kankerbestrijding. De totale opbrengst van deze pittige bergklim wordt gedoneerd aan kankeronderzoek. Zo lever je niet alleen een topprestatie voor jezelf, maar draag je ook nog eens bij aan een geweldig doel. Wat zeg nou zelf, een betere motivatie om te presteren ga je toch niet vinden? Je kunt kiezen of je deze klim rennend of wielrennend aan doet. Vergeet niet te trainen, want de Alpe d’HuZes is een serieuze klim. Het parcours is 14 kilometer lang kent een stijgingsgraad van bijna 8%. Met 21 haarspeldbochten en een totaal hoogteverschil van ruim een kilometer staat je dus een uitdaging van niveau te wachten. Opgeven is geen optie! Daarbij zijn de Franse Alpen natuurlijk een prachtige omgeving om een vakantie aan vast te plakken. Na de slijtageslag van de Alpe d’Huzes is er geen betere plek denkbaar om een paar dagen bij te komen. Geniet van de beeldige natuur en het lekkere eten en de nog lekkerdere wijn, terwijl je benen de tijd krijgen om te herstellen. 

De marathon van Boston

Er zijn tal van mooie steden waar jaarlijks marathons worden gelopen. De bekendste van allemaal is waarschijnlijk die van New York, maar wij kiezen ‘s werelds oudste marathon van allemaal: de marathon van Boston. Waarom? Omdat dit evenement niet voor iedereen is weggelegd. Voor de meeste deelnemers geldt namelijk dat je een kwalificatietijd moeten rennen om überhaupt mee te mogen doen. De minimum tijd die je moet lopen is ingedeeld per leeftijds categorie. Het is dus al een heuse prestatie als je mee mag doen, en een toplocatie om een echt snelle tijd neer te zetten. Daarbij is het evenement aangekleed met de leukste attracties en festiviteiten rondom het parcours, en is Boston een voor velen onontdekte wereldstad met een typisch eigen cultuur en een prachtig stadscentrum. Daarom is dit misschien wel de leukste marathon voor echte topsporters. Marathon Boston boeken? Neem gauw een kijkje voor de mogelijkheden!  

Trailrunning in de Alpen

 

Wil je liever de hele vakantie actief blijven? Dan is een trailrunning vakantie wellicht iets voor jou. Als hiken in het hooggebergte niet sportief genoeg is, is dit een perfect alternatief. Tijdens trailrunning vakanties boek je meestal een chalet of herberg als basispunt, om vanuit daar de mooiste routes af te leggen. Argentière bijvoorbeeld, is een gewilde bestemming voor dit soort vakanties. Dit dorpje ligt aan de voet van de Mont Blanc, dus aan uitzicht geen gebrek. Waar de bovengenoemde tips vooral op conditie aankomen, komt bij trailrunning ook een goede techniek van pas. Het kan namelijk behoorlijk gevaarlijk zijn. Je rent namelijk over steile paden, rotsblokken en bent niet gezekerd. Een goede training of cursus is dus een vereiste!
Over de Auteur

Jorden Hagenbeek is content schrijver met een passie voor sporten en met name wielrennen, hardlopen, voetbal en tennis. 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[344 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[144 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[93 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo