De Drauradweg, de mooiste fietsroute van Oostenrijk - Artikelpost

De Drauradweg, de mooiste fietsroute van Oostenrijk

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 152 | Aantal woorden: 539 | Datum: | 0 commentaar

De Drauradweg, de mooiste fietsroute van Oostenrijk

 

De Drauradweg door het zonnige zuiden van Oostenrijk is een fantastische fietsroute die eigenlijk elke fietsliefhebber wel eens gefietst moet hebben. De Drauradweg verbindt niet alleen drie landen en dus drie verschillende culturen en landschappen, maar neemt je ook mee in een adembenemend landschap van de markante toppen van de Lienzer Dolomieten, indrukwekkende steden en pittoreske dorpjes. Het Drau-fietspad voldoet aan aan het strenge certificeringsprogramma van de Algemene Duitse Fietsclub (ADFC) en kreeg het 5 sterren. Dit maakt het een van de slechts vier Europese fietspaden met de hoogst mogelijke onderscheiding.

Drauradweg route in het kort:

De Drauradweg route begint waar de Drau zijn oorsprong vindt, namelijk in Zuid-Tirol. Hier heb je het voordeel van een brede en licht dalende route, die dus ideaal is voor het hele gezin. De eerste etappe door Oost-Tirol inspireert met adembenemende landschappen, want de route voert door het Hochpustertal richting Lienz. Eenmaal in Oberdrauburg is het motto "Welkom in Karinthië" en duiken de fietsers het uitgestrekte Drautal van Karinthië in. Er zijn meerdere routes langs de Drauradweg, je kan dus helemaal zelf bepalen hoelang en wat je wilt zien.

Avonturenfanaten en nieuwsgierige mensen moeten zeker de tijd nemen om tijdens het fietsen langs de Drauradweg een vlakke trip te maken naar de Drau oase en anderzijds het thema pad door het weidelandschap in Berg te bezoeken. Breng ook een bezoek aan het kruidendorp Irschen aan de voet van de Kreuzeckgroep: een verborgen natuurpareltje dat je moet zien, horen, ruiken en proeven. Begeleid door de beboste hellingen van de Gailtaler Alpen met hun opvallende rotspieken, ga jeverder richting Spittal an der Drau. Het imposante renaissancekasteel van Porcia in het centrum van de stadsdeelstad is een van de belangrijkste historische gebouwen in de regio Millstätter See. In het hoogseizoen worden hier leuke shows en toneelstukken opgevoerd en dit is ook wel één van de hoogtepunten van de Drauradweg fietsroute.

Ontdek de mooiste delen van Oostenrijk

De Drauradweg route gaat dan verder naar Villach, waar je talrijke meren kunt bezoeken, waaronder de Faaker See, Wörthersee of Ossiacher See. Bij warm weer is het heerlijk om tussen het fietsen door hier een verfrissende duik in te nemen. De kasteelruïne Landskron boven de Ossiacher See, met de adelaarsvluchtshow en de Affenberg, is een aantrekkelijke excursietip vooral voor gezinnen. Maar niet alleen Villach en de omgeving bieden unieke ervaringen tijdens het fietsen langs de Drauradweg. Ook Ferlach, Gallizien en het vogelparadijs Neudenstein zijn bezienswaardigheden, die direct aan de Drauradweg route liggen.

Wil je nou alles weten over de Drauradweg in Oostenrijk zoals de complete Drauradweg fietsroute, de bezienswaardigheden, vervoer en reisaanbieders? Bekijk dan de Nederlandstalige website over de Drauradweg: https://drauradweg.nl/Over de Auteur

Auteur van Drauradweg.nl

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[352 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[147 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[121 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo