De eilanden van Toscane - Artikelpost

De eilanden van Toscane

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 583 | Aantal woorden: 573 | Datum: | 0 commentaar

Beroemde steden zijn overal te vinden. Natuurlijk wil je ze allemaal bekijken maar het is ook leuk om wat dieper de regio in de gaan. In dit geval is het niet de regio Toscane is, maar eiland hoppen over de eilanden van Toscane, de Toscaanse Archipel. De eilanden liggen in de Thyrreense Zee, aan de westkust van Italië.

 

Het eiland Elba

Er zijn in totaal zeven eilanden. Het grootste eiland van de zeven in Elba. Door de Italianen wordt het Isola d’Elba genoemd. Isola staat namelijk voor eiland. Vroeger heeft Napoleon op het eiland gewoond, daarom staat er een gedenkplaats op het eiland voor dit historische figuur. Naast een gedenkplaats vind je er ook een ‘kopie’ van de sarcofaag die in Parijs staat. Deze items staan in de marmeren kerk ‘Santissima Misericorde’. Je kan bij de kerk komen door een klein smal straatje vanaf de Piazza della Republica de volgen.

 

Bijna leeg

Elba is dus het grootste eiland en is omgeven door kleinere eilandjes. Het zijn stuk voor stuk mooie eilandjes, maar niet op alle eilandjes mag je zomaar komen, helaas. Om even een omschakeling te maken; het kleinste eilandje is Gorgona.  Er leven niet veel mensen op het eiland, om zo precies mogelijk te zijn maar 220. Het was ongeveer twee à drie eeuwen geleden een strafkolonie en dat is nog steeds te zien. Een ander eilandje met weinig inwoners in Capraia Isola. Dit eilandje heeft er 366. Het is een visserseilandje. Er worden twee producten vanaf geëxporteerd; wijn en anjovis. Vandaag de dag is een aanzienlijk deel van het eiland een nationaal park.

 

Ook leuk

Twee eilandjes van de zeven zijn  onbewoond maar er zijn duidelijk al wel stappen op gezet. Op één van de eilandjes, Pianosa staat een grote vuurtoren van 42 meter hoog. Doordat het onbewoond is, heeft de natuur haar eigen ding kunnen doen. Er leven nu veel bijzondere plantensoorten, maar ook veel bijzondere plantensoorten. Op één van de eilandjes staat een enorme villa. Van wie? Ooit heeft de neef van keizer Augustus hier gezeten. Hij zat er voor zeven jaar. Tussen toen en nu heeft er nog een gevangenis op het eiland gezeten. Deze is sinds vijftien jaar dicht. Dit eiland mag alleen nog bezocht worden met een gids.

 

Camping

 

Als je besluit een trip te maken langs de kust van Toscane, is het een aanrader om een aantal leuke campings uit te zoeken. Er zijn heel veel campings in de regio Toscane. Kijk dus goed rond, er zit er altijd wel één tussen. Hier een paar tips voor campings.Over de Auteur

Ik houd van Italie en schrijf er graag over

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[329 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[184 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[143 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo