FB pix De geschiedenis van Normandië ontdekken tijdens je vakantie - Artikelpost

De geschiedenis van Normandië ontdekken tijdens je vakantie

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1442 | Aantal woorden: 590 | Datum: | 0 commentaar

De Franse regio Normandië is met name bekend geworden door de invasie die er in 1944 plaatsvond: ook wel bekend als D-Day. In deze regio zijn diverse routes die gevolgd kunnen worden langs de invasiestranden en de begraafplaatsen. Daarnaast zijn er in deze regio veel steden en kleine dorpjes die het bezoeken meer dan waard zijn. In heel Normandië zijn bijvoorbeeld diverse oorlogsmusea te vinden, waar diverse aspecten van oorlogen waarbij Frankrijk betrokken was, getoond worden aan de bezoekers.

 

Vooral voor liefhebbers van geschiedenis is het een aanrader om een vakantiehuisje in Normandië te boeken, om zo diverse oorlogsmusea te kunnen bezoeken. Zo is er het Memorial de la Liberté Retrouvée: een oorlogsmuseum dat laat zien hoe het leven in Frankrijk eruit zag ten tijde van de Duitse bezetting. En zo kan in het Musée Airborne ontdekt worden hoe de militaire luchtvaart er destijds uitzag. Er is ook een museum over de invasie op Juno Beach in Normandië te vinden: Juno Beach was één van de vijf landingssectoren van Normandië tijdens de geallieerde landingen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Op Omaha Beach na, was Juno Beach het zwaarst verdedigde stuk strand. Alles over deze invasie is te beleven in het Juno Beach Centre.

 

In Calvados – een departement in Normandië – zijn ook veel musea te vinden die gerelateerd zijn aan Franse oorlogen. Er zijn diverse vakantiewoningen in Normandië in deze regio, waardoor de volgende musea vlakbij zijn. Het landingsmuseum van Arromanches is een belangrijke informatiebron over de slag van Normandië. En in de cirkelbioscoop Arromanches  kan meermaals per dag de film De prijs voor de vrijheid worden bekeken. Deze film is een echte aanrader als je de grimmige sfeer tijdens D-Day wilt ervaren. Daarnaast kun je in Ouistreham de Grand Bunker Musée du Mur de l'Atlantique bezichtigen: een vijftien meter hoge betonnen toren die volledig gerestaureerd is naar de werkelijkheid op 6 juni 1944. En in het museum Batterie de Merville kun je als toerist alles te weten komen over de aanval van de parachutisten uit Groot-Brittannië, middels een unieke wapencollectie, unieke uitrustingen, uniformen en documenten.

 

Natuurlijk is er nog veel meer te doen in het Franse Normandië dan slechts oorlogsmusea en monumenten bezoeken. Er staan diverse vakantiehuizen in Normandië die niet alleen dicht bij oorlogsmusea in de buurt zitten, maar ook bij vele andere bezienswaardigheden die je als toerist zeker niet mag missen.Over de Auteur

Interzon verhuurt vakantiehuizen in Normandië, Frankrijk.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[206 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[104 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo