De hidden treasures van Andalusië - Artikelpost

De hidden treasures van Andalusië

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 448 | Aantal woorden: 534 | Datum: | 0 commentaar

Spanje staat bekend om de costa’s en hun heerlijke stranden. Dit is natuurlijk perfect voor een heerlijke, relaxte vakantie, maar Spanje heeft meer te bieden. In dit artikel bespreken we de prachtige landschappen en culturele steden die Spanje te bieden heeft.

Eén van de mooiste steden van Spanje is toch wel Sevilla. Vroeger was Spanje een grote wereldspeler. Ze hadden veel macht over delen van Zuid- en Midden-Amerika. Er werden veel goederen hiervandaan naar Spanje verscheept waardoor het land ontzettend welvarend was. Deze welvaart werd gebruikt om prachtige kastelen, paleizen en kathedralen van gigantische afmetingen te bouwen. De overblijfsels hiervan zijn terug te vinden in onder andere Sevilla. De stad heeft historische gebouwen om te bezoeken en ook genoeg gezellige straatjes en terrasjes om je te vermaken.

Naast Sevilla zijn de steden Malaga, Cordoba en Granada ook zeker de moeite waard. Malaga is bijvoorbeeld de geboortestad van de schilder Pablo Picasso. Als je op vakantie naar Malaga gaat, breng dan vooral een bezoekje aan het huis waar hij geboren is en het museum wat aan Picasso is toegewijd. Er zijn in ieder geval genoeg mogelijkheden om cultuur te snuiven.

Als je naar Andalusië wilt gaan, is het een goed idee om een auto te huren. Hierdoor kan je makkelijk van stad naar stad verplaatsen. Op de weg er naartoe geniet je van de kleurrijke omgeving van bergachtige landschappen en schattige dorpjes.

Eén van de bekendste dorpjes is Trevélez. Hier kan je onder anderen overheerlijke, echt Spaanse serranoham krijgen. Naast Trevélez zijn er nog meer schattige, wit-stralende dorpjes te bezoeken die wat minder bekend zijn. Vlakbij Malaga heb je bijvoorbeeld Comares, een klein stadje boven op de berg dat al sinds de oertijd bewoond wordt.

Ook in de kustgebieden van Spanje vind je verschillen. De meeste Nederlanders gaan naar de badplaatsen Torremolinos, maar er zijn ook andere, minder toeristische, mogelijkheden. Een voorbeeld hiervan is Torre del Mar. Deze kustplaats wordt voornamelijk door Spanjaarden bezocht en je ervaart dan ook de echte Spaanse cultuur als je hier heengaat. Bovendien is het ook goedkoper, omdat het niet zo toeristisch is. Als je langs de kust rijdt, kan je ook genieten van de mooiste vakantiehuizen van Andalusië die tegen de berghelling gebouwd zijn.

Zo is er voor ieder wat wils in Spanje: de cultuurliefhebber, de wandelaar en de zongenieter. Aan tapasbarretjes en terrasjes geen tekort dus lekker eten en relaxen ligt voor het oprapen!

Over de Auteur

Een voorliefde voor alles wat Spaans is.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[307 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[182 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[126 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed
RBOnline
[72 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo