De internationale studiereis - Artikelpost

De internationale studiereis

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 708 | Aantal woorden: 410 | Datum: | 0 commentaar

Studiereizen zijn er in vele vormen en kunnen een eendaags of juist een meerdaags karakter hebben. Studiereizen kunnen bovendien in Nederland of juist het buitenland plaatsvinden. Over het algemeen zijn studiereizen niet verplicht en kun je er per slot van rekening zelf voor kiezen om aan een studiereis deel te nemen. Een belangrijke studiereis waar menig student voor kiest is de internationale studiereis. Het voor een tijd vertoeven in een land naar keuze is sinds jaar en dag onder studenten enorm in trek. Wat kan een internationale studiereis nu exact voor je betekenen? Dit in tegenstelling tot wanneer je juist geen gebruik maakt van zo’n internationale studiereis. Een resume over wat een internationale studiereis voor een student kan betekenen.

Een internationale studiereis geeft je inzicht in de cultuur van een ander land. Je leert kennis maken met een andere cultuur en gaat ook (deels) leven volgens de cultuur waar je je in begeeft. Doordat je gaat leven in een andere cultuur leer je ook vanuit andere invalshoeken te kijken naar de Nederlandse cultuur én naar jezelf. De Nederlandse cultuur waar je zo aan gewend bent geraakt is wellicht niet helemaal jouw optimum, waardoor je door culturele invloeden van buitenaf jezelf een gecombineerde cultuur gaat aanmeten.

Daarnaast is een belangrijk aspect van een internationale studiereis dat je je talenkennis gaat uitbreiden. Ben je bijvoorbeeld voor een aantal maanden in Frankrijk, dan zul je de Franse taal binnen dat tijdsbestek zeker machtig zijn. Juist de uitbreiding van de talenkennis kan in een later stadium, bij het zoeken naar een juiste baan, te pas komen. Zeker ook als een internationale carrière wordt geambieerd.

Ten slotte brengen studentenreizen ook nog talloze andere leuke voordelen met zich mee. Je leert namelijk nieuwe mensen kennen, welke wellicht tot mooie vriendschappen kunnen leiden. Bovendien kunnen deze nieuwe contacten in een later werkveld nog eens van pas komen. Reden te meer om daarom eens een internationale studiereis te overwegen.Over de Auteur

Als ervaringsdeskundige van een buitenlandse studiereis geef ik graag mee wat het mij heeft gebracht. Een internationale studiereis is namelijk zeker het overwegen waard.

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[344 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[144 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[84 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo