De romantiek van een vakantie aan het Gardameer - Artikelpost

De romantiek van een vakantie aan het Gardameer

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 488 | Aantal woorden: 558 | Datum: | 0 commentaar

Als je op vakantie gaat zijn er een aantal dingen die je wilt gaan doen. Je wilt kennis op doen van het land, ervaringen opdoen , de mooiste plekken ontdekken, heerlijke gerechten eten en de romantiek proeven in de nauwe steegjes van Italiaanse dorpjes. De vakantie moet natuurlijk ook gezellig zijn. Een vakantie aan het Gardameer biedt dit allemaal. Er zijn genoeg water en sportactiviteiten. Hier kunnen uw kinderen zich volledig uitleven. Voor u zijn er prachtige wandelroutes of fietsroutes te maken in de bergen. Natuurlijk kunt u ook gewoon lekker op het strand hangen. Het maakt  dus eigenlijk niet uit of u nu van een typische strandvakantie, bergvakantie of sportvakantie houdt. Voor ieder is er wat wils. Het is niet voor niets dat mensen elk jaar terugkeren naar Campings aan het Gardameer.

De romantische plekken van Italië

Er zijn talloze romantische, mooie en inspirerende plaatsen in Italië. Het is de kunst om elk jaar weer van deze plekken te ontdekken. Een van deze plekken is toch wel Bergamo. Dit is een culturele stad met in het centrum invloeden van drie verschillende culturen. Dit zijn de Etruskische, Keltische en de Romeinse cultuur. De stad ligt iets meer dan 70 kilometer van het Gardameer en is dus gemakkelijk te bezoeken als dagtrip. Haar naam dankt deze stad aan de ligging. Bergamo betekent Berghuis.

Romantiek in Bergamo

 

Bergamo bestaat als het ware uit twee delen, het hoge en het lage deel. Het lage deel van de stad bestaat uit veel gebouwen met overheidsinstellingen, veel woonwijken en heeft een museum dat zeker de moeite waard is om te bezoeken. Het hoge deel van de stad komt voort uit de middeleeuwen en is het oudste deel van de stad. Tussen deze twee delen is een romantisch plein te vinden. Dit plein heet het Piazza Vecchia en is een goede plek voor de echte cultuur liefhebber. Het plein is omringd door prachtige beeldhouwwerken en op het plein zelf staat een mooie fontein. Aan het plein staat ook de Santo Maggiore. Dit is de dom van Bergamo.

 

De avonden van Bergamo

 

Een oude traditie van Bergamo vindt plaats bij de Torre Civica. Dit is een hoge toren die een geweldig uitzicht geeft over de stad en de omgeving. Deze traditie zal laat in de avond plaats vinden. Op de Torre Civica zit een klok die om 10 uur ’s avonds honderd keer slaat. Dit symbool komt voort uit het sluiten van de stadpoorten in de vroegere jaren. De mensen hadden dan honderd slagen de tijd om nog de stad binnen te komen. Over de Auteur

Camping vakantie aan het Gardameer in Italie kent een lange traditie. Sinds jaren is het Gardameer één van de populairste vakantiebestemmingen in Italië, vooral bij Nederlandse gezinnen. Alle type vakanties zijn mogelijk bij camping aan het Gardameer: kamperen met eigen tent, vouwwagen of caravan of liever in een accommodatie op de camping zelf verblijven, bijvoorbeeld in een stacaravan, bungalowtent, safaritent, bungalow, villa of chalet. Op www.campings-gardameer.eu vindt u alle type camping vakanties aan het Gardameer.


Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
ComputerComputer

Artikel KenwoordenTop Auteurs

gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
Niels78
[347 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[144 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[105 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed
Sjoerd de Groen
[73 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo