FB pix De smaakpapillen van Portugal: deel 3 - Artikelpost

De smaakpapillen van Portugal: deel 3

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1146 | Aantal woorden: 613 | Datum: | 0 commentaar

Welkom terug op onze laatste reis door het culinaire Portugal. We hebben al heerlijke gerechten geproefd met uitstekende bijhorende wijnen. In dit deel bieden we u lekkere desserts aan, dus hopelijk heeft u nog een plaatsje overgelaten. Portugal heeft een groot aanbod van typische & traditionele desserts, die net als de wijn en het eten verschillen van regio tot regio.

Op reis door het Noorden van Portugal, zal u lekkere nagerechtjes proeven met verschillende vormen en geuren. Hier zal u zeker de ‘Bolinhos de Amor’, ‘Papos de Anjo’, ‘Pão-de-Ló’ & ‘Aletria’ proeven.

Een tour door Centraal Portugal laat u kennis maken met eeuwenoude recepten, gemaakt door kloosterzusters, die gek waren op al dit zoets. Op deze tour kan u nagerechtjes proberen zoals: ‘Ovos Moles’ van Aveiro, ‘Tigeladas’ van Abrantes, ‘Gargantas de Freira’, ‘Pasteis van Belèm’ en veel andere lekkere dingen. Vergeet op het einde niet om de ‘Ginginha’ likeur te proeven dat geserveerd wordt in een glas van chocolade.

Gaat u verder richting het Zuiden van Portugal, naar de prachige Alentejo streek, dan zal u merken dat alle nagerechten verwerkt zijn met ei en een hoeveelheid suiker. Bereidt u voor om receptjes te proeven, zoals de ‘Queijadas de Évora’, ‘Toucinho-do-céu’, ‘Queijadas de Requeijão’. Om te eindigen, kan u de ‘Poejo’ likeur proeven, wat de kers op de taart is na een lekkere maaltijd.

Als u naar de Algarve reist, zal u zien dat de nagerechten in deze streek invloeden hebben van de Arabische Wereld. Zij gebruiken een grote hoeveelheid amandelen en suiker. Enkele voorbeelden van zulke zoetigheden zijn ‘Morgadinhos de Amêndoa’, ‘Pão-de-Ló’ com Amêndoa & de Dom Rodrigo.

Dit was een smakelijke maaltijd, niet? Heeft u honger gekregen? Waarom probeert u deze lekkere keuken niet eens?

Naast deze adembenemende vakanties, bieden wij nog tal van andere reizen aan op onze website. Bekijk gerust onze andere Individuele Reizen, Rondreizen of Dagtrips. Mocht u nog vragen hebben over onze reizen of wat dan ook, aarzel dan niet om ons te contacteren. 

 

 

 

 

 Over de Auteur

ecoTours Portugal is een incoming touroperator, gespecialiseerd in Charmant & Duurzame Reizen. Wij bieden Individuele Reizen, Rondreizen & Dagtrips aan. 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst.

Commentaar toevoegen

Je hebt geen toestemming om commentaar te geven. Als je inlogt dan mag je misschien wel commentaar toevoegen.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[206 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[104 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo