FB pix De Spaanse kerst, Barcelona 2010 - Artikelpost

De Spaanse kerst, Barcelona 2010

PDF versie | Print Versie | Html Versie Auteur: | Via Artikel Post
Gezien: 1793 | Aantal woorden: 1003 | Datum: | 0 commentaar

Paus Benedictus XVI Sagrada FamiliaOp 7 november 2010 werd in Barcelona, de Catalaanse hoofdstad, de beroemde ingewijd door Paus Benedictus XVI. Velen zullen dit jaar tijden kerst een bezoek brengen aan de kerstmis in deze kerk.

Deze beroemde kerk wordt algemeen beschouwd als het meest prestigieuze religieuze bouwwerk van deze eeuw. Na de inwijding door de Paus werd er een nieuwe naam gekoppeld aan deze Kathedraal, namelijk “La Catedral del Siglo XXI”.

Wist u dat:

  • Als sinds jaren is de Sagrada Familie de top attractie onder toeristen in Barcelona.
  • De bouw van de kerk ging van start meer dan 100 jaar geleden.
  • De bouw van de Sagrada Familie zal niet voltooid zijn voor 2026.

Als culturele centrum van het gebied rond de Middellandse Zee heeft Barcelona veel te bieden. Lees verder voor meer informatie over bezienswaardigheden in Barcelona.

MNAC: Museum Nationale Kunst van Catalonië

Een kijkje in de MNAC is zeker aan te raden wanneer u in Barcelona bent met vakantie. Het MNAC, dat staat voor Nationaal Museum van Catalaanse Kunst, is te vinden op de berg van Montjuïc in het Nationaal Paleis. U kunt hier, naast de MNAC, ook resten van de Wereldtentoonstelling uit 1929 in Montuïc vinden. Het museum toont u belangrijke werken uit bijvoorbeeld de Romaanse kunst en een reeks van unieke muurschilderingen. Daarnaast zijn ook verschillende houtsnijwerken, stukken van goud, email en stenen beeldhouwwerken te vinden hier. De meeste stukken zijn afkomstig van de Romaanse kunst in Catalonië. Uit de Gotische periode toont het museum stukken gemaakt middels verschillende technieken die als doel hebben om deze historische periode in Catalonië te illustreren. De rubriek gewijdt aan de Renaissance en Barok toont u onder andere 2 tafels van Bartolome Bermejo, een martelaarschap van Ribera, een Inmaculada de Zurbarán en de beroemde San Velázquez, Pablo, een van de weinige schilderijen van de kunstenaar die veilig bewaard is gebleven, buiten het Museo del Prado. Enkele jaren geleden is de Carmen Thyssen-Bornemisza collectie aan de collectie van het museum toegevoed. Deze werken waren gratis aan het museum geschonken. Hiertoe behoren werken van onder andere Tápies, Casas, Hermen, Fortuny en Graner. Ook recent, heeft de MNAC diverse kunstwerken van Pablo Picasso toegevoegd aan de verzameling, waaronder “Vrouw met hoed en bont kraag”, ontvangen als datie in de betaling van belastingen. Het museum is te bezichtigen van 10 tot 19 van di t/m za. Op zondag is het museum open van 10:00 uur tot 14.30 uur. Vergeet niet dat het museum op maandag niet open is. Op elke eerste zondag van de maand is de entree gratis! De entreeprijs is € 8,50 per persoon. Voor meer informatie verwijzen we naar de pagina van het museum: www.mnac.cat.

Op deze website van OK appartement Barcelona vindt een overzicht van meer dan 200 appartementen in Barcelona op iedere gewenste locatie in het centrum van de stad.

De Barcelona Zoo

Het dierenpark (Barcelona Zoo) bevindt zich in het Parque de la Ciudadela. De dierentuin is een prachtige tuin van meer dan een eeuw oud en bevat een collectie van dieren uit meer dan 400 verschillende soorten wereldwijd, met over de 7500 exemplaren. Van 1966 tot 2003 was het dierenpark een populaire attractie voor vakantiegangers om de wereld beroemde Snowflake te bezichtigen, de unieke albino gorilla in de wereld. Het dierenpark van Barcelona is echt geschikt voor een fantastische dag met de familie. In 2010 zijn in het dierenpark tal van miereneters ondergebracht om de voortplanting van deze diersoort te waarborgen. Jammergenoeg is in de open natuur de laatste jaren de populatie van deze diersoort aanmerkelijk kleiner geworden. Als u meer informatie over de Zoo wilt wetem kijkt u dan op de officiële website: www.zoobarcelona.com. De dierentuin heeft twee ingangen, namelijk aan de Calle Wellington en aan de Paseo de Picasso.De dierentuin is open van 10:00 uur tot 17 uur 's winters en 19 uur in de zomer. De entreeprijzen zijn € 15,40 voor personen ouder dan 12 en € 9,30 voor kinderen van 3 tot 12 jaar.

De MACBA

In de MACBA, ofwel Museum van Hedendaagse Kunst in Barcelona, ontmoet u een fantastische schat aan kunst van de grootste kunstenaars van de twintigste eeuw in Catalonië. Naast verschillende wisselende tentoonstellingen vindt u ook een vaste verzameling met nieuwe creaties van hedendaagse kunstenaars. U vindt er een prachtige verzameling van werken van Spaanse, Catalaanse en kunstenaars uit de rest van de wereld vanaf de jaren 1950. Dit museum bevindt zich in de wijk Raval en naast de vaste werken worden er veel tentoonstellingen gegeven. De toegang voor de tentoonstellingen is voor 18 jaar en ouder € 6 en voor studenten of groepen van meer dan 20 personen € 4,50. Voor personen 14 of ouder dan 65 is de entree gratis. Een ticket voor het hele museum, inclusief de exposities is voor volwassen € 7,50, voor studenten en groepen van meer dan 20 personen € 6 en gratis voor personen beneden de 14 of ouder dan 65 . De openingstijden zijn maandag tot en met vrijdag van 11 tot 19:30, op zaterdag van 10:00 to 22:00 en op zon- en feestdagen van 10 tot 15 uur. Het museum is geopend van maandag t/m vrijdag van 11 tot 19:30 uur. 's zaterdags van 10:00 uur tot 22:00 uur en tijdens feestdagen en op zondag van 10 tot 15. Als u meer informatie wenst over het museum of over de tentoonstellingen, neem dan een kijkje op de website: www.macba.net

 Over de Auteur

John Smidt, schrijver en marketing specialist in Barcelona met interesse in tourisme in Barcelona. 

Gerelateerde artikelen


- deel dit artikel met anderen


Beoordeling: Nog niet beoordeeld
Login om te stemmen

Commentaar RSS

Geen commentaar geplaatst. Commentaar gesloten.
BoekenBoeken

Artikel KenwoordenTop Auteurs

Niels78
[393 geplaatste Artikelen] feed
gerardkempers
[393 geplaatste Artikelen] feed
BrianA
[203 geplaatste Artikelen] feed
Janwillemhar1990
[186 geplaatste Artikelen] feed
sannevermeulen
[150 geplaatste Artikelen] feed
Posterwinkel
[123 geplaatste Artikelen] feed
artikelplaatsen
[113 geplaatste Artikelen] feed
Admin
[102 geplaatste Artikelen] feed
LoraineQuel
[76 geplaatste Artikelen] feed
Relatiegeschenken Gullegever.nl
[75 geplaatste Artikelen] feed


artikelpost logo